!! Windows 7 no longer supported !!

As Microsoft will stop supporting Windows 7 on Jan 20th we will be unable to test any of our
products on that platform. It may work, or it may not, but no guarantees from our side. 

Jump to content
Roni Jatkola

Very short warning sound

Recommended Posts

On 9/4/2018 at 8:11 PM, copilot767 said:

Exactly heading is 356 degrees - holding gate 37 EKBI (Vidan design)

 

Would you be so kind to try the same exact conditions with this file in the \Aerosoft A318-A319 Professional\SimObjects\Airplanes\Aerosoft A318-A319 Professional Base\Sound_ASC folder? This sound is completely silent so if you don't hear it anymore it means we at least know what file is is.

ASC_M_WARNING.wav

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tried install the new file.

But... When loading the plane a text showed up- and says it cannot load the wav file- i clicked OK and loading continues. After loading finish and in cockpit - everytime I click something it just "p3d not answering" installed old file again, and work. - so cannot test with the file you sent me..

 

 

In this way you can hear beep if using Active weather- seems to be the problem if winds are variable.

In active weather I found the exactly time when the beeps appear.   EKBI airport holding 356 degrees at gate 37.   Historical weather active sky 5. september 14.43 UTC - Then the beeps starts 30 sec to 1 min between every beep.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Definitely Active Sky.  I just loaded up my newly downloaded 320/321 and now I have the annoying ding back.  If I switch off Active Sky the ding stops.  As soon as I enable it again the ding starts.  Direction and speed of wind seem irrelevant.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So you think the sound is created by AS and not the bus?

That would explain why we never heard it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, the sound and Master Warn Annunciator flash s coming from the bus; I have my active sky mapped through a separate speaker.  But this has only become and issue for me again since downloading the 320/321 release.  I rolled back to V1.1.0.0 on the 318/319 with Active Sky enabled without an issue, then I installed the 318/319 experimental update and that´s when I first started getting the ding.

Share this post


Link to post
Share on other sites

And we have a winner " ASC_M_WARNING.wav" is making the beep :)

 

The new file you sent "ASC_M_WARNINGs.wav" did not change anything - RENAMED it to "ASC_M_WARNING.WAV" and then I heard a change in the short sound :)

 

WIth Active Sky in variable winds - A solution must be near :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello 

 

I have this repetitive sound too, it s seem like the begining of the apu selftest, is it implement when you start C and D? i don't remember have it in the 318/319...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just wanted to let you know, that I am having the same beep sound every now and then. Especially while on the ground doing preflight. While the beep is going on I noticed the master warn lamp lits up for a split second.

 

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
vor 27 Minuten, copilot767 sagte:

Have Updated to latest Airbus 320/21 version..

The beep is gone:)

 

You mean the update 1.2.0.1 or is there a newer update available?

Share this post


Link to post
Share on other sites

No that's the last one and we have not changed anything to this effect. Not that I am not happy it's fixed for copilot but why.....

Share this post


Link to post
Share on other sites

The same thing happened to me, with the A318/319 expected that with the A320/321 to be solved, but not, keep beeping, between takeoff and end of the SID, then no more listening, sounds with or without AS16...... in the flight I flew between Barcelona and Valencia today , I rang (I was recording), but my surprise is that when editing the video has not appeared, and I happened between the minute 28:00 and 30:30 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am still having the issue with v1.2.0.1... Cold & dark state is loaded and the beep occurs until the engines are started.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had the beeps again today, in an airport with variable winds- after I started with Cole and Dark- stops when Starting engines

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...