Jump to content

Mik75

Members
  • Posts

    294
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mik75

  1. EDDF und EGLL für X-Plane 10 werde ich sofort kaufen, das steht fest! ;-)
  2. Hi! I never downloaded it, to be honest, it never caught my attention that much because of its limitations. It is sure a fun game to play, but for me, FSX is the way to go for the next years. Especially with all the addons (and money spent) that are on my HDD. By the way, a nice Aerosoft aircraft over a stunning ORBX scenery, using some REX textures for the weather and there is absolutely no need at all for me to look for something different. Just my oppinion. Greets, Michael
  3. Hallo! Nach längerer Zeit wollte ich gestern nochmal einen Flug für eine VA machen. Um aktuell zu sein, habe ich also den FSC 9 auf die Version 9.1.1 upgedatet. Seit dem, funktioniert die Anbindung von Google Earth nicht mehr. Ich habe den richtigen Pfad angegeben, und wenn ich einen Flugplan lade, wird Google Earth auch geöffnet, aber es kommt sofort die Meldung "...the link...doesn´t meet the expectations of the operating system". Nun bekomme ich zwar den Flugplan in GE angezeigt, meine Flugposition wird aber nicht mehr dargestellt. Ich habe FSC 9.1.1 komplett neu als Administrator und auch nicht in "Programme" installiert und starte das Programm auch jedes mal als Administrator. Auch habe ich eben GE auf die neueste Version upgedatet, alles ohne Erfolg. Außerdem funktioniert das Abspeichern der Flugpläne außerhalb von FSC nicht. Mein FSX läuft auf einem anderen Rechner und beide sind problemlos über Netzwerk und FSUIPC/WideFS verbunden. Ich habe den FSX-Ordner und den Eigenen Dateien-Ordner im Netzwerk freigegeben und beide auch als Laufwerk gemountet. Wenn ich nun einen neuen Flugplan abspeichern will, die entsprechenden Haken sind auch gesetzt, wird nur der FSC-Plan in C:/Aerosoft/FSC/Flightplans etc. gespeichert. Egal wohin ich das FSX-Format speichern möchte (also egal was ich bei "Paths" im Flugplan-Speichern-Menu des FSC für FSX-Pläne wähle), kommt immer die Warndmeldung dass ich den Path zu .../Flight Simulator X Files händisch anlegen soll. Und wenn ich den unter C:/Aerosoft/FSC/Flightplans etc. gespeicherten Plan händisch in den Flugplan-Ordner des FSX kopiere, kann ich ihn aus dem Flugplaner des FSX heraus nicht mehr laden (um ATC zu haben). Ich sehe zwar die .PLN-Datei, kann sie auch anklicken, aber es passiert nichts, weder Abflug-, noch Ankunftsflughafen werden ausgefüllt, etc. Für eure Hilfe bedanke ich mich im Voraus! Gruß, Michael
  4. ...and sorry for the red labels in the screenshots, i didn´t take them to show off, I took them while flying (whitout pausing) because I was so amazed! I hope you like them anyway. Greets, Michael
  5. Here the screenshots of that wonderful flight:
  6. ...so much for this fantastic plane! To be honest, I took a flight from Andras Field to LOWI a few minutes ago and it gave me one of my nicest simming experiences I've ever had in nearly ten years of flight simulation! I used Cumulus X and turned off the engine 15 miles from LOWI. I flew a few circuits over this fantastic scenery before I ended my flight with the circling approach into Innsbruck. The immersive factor was outstanding! I'll maybe post a few pics of that flight tomorrow. Keep up that wonderful work! Greets, Michael
  7. Hallo! Seit einiger Zeit bin ich nochmal gerne im FS9 unterwegs. (iFly, Majestic Dash 8) Ich hatte aber andauernd CTDs durch dll-Dateien (g3d.dll etc.). Da meine FS9-Installation aber schon ein wenig älter war, habe ich mir eine neue 500 GB-Festplatte gekauft, WinXP neu aufgespielt und nur noch den FS9 mit den wichtigsten Addons installiert. Danach habe ich die Platte defragmentiert und heute morgen bin ich dannzum ersten Flug gestartet. Es sollte mit der DA Fokker 100 von EHAM nach LOWW (beides Aerosoft) gehen. Bis zum T/D lief alles prima mit richtig guten FPS. Kurz vor 10000 ft dann allerdings die herbe Entäuschung: Bild wird schwarz, Ton bleibt noch kurz, dann CTD. Diesmal mit der Meldung die ntdll.dll sei schuld. Wenn ich z.B. mit der Majestic Dash8 eine Platzrunde fliege und den Flug beenden möchte: CTD (auch wieder ntdll.dll) Nach 1 1/2 Tagen installieren immernoch kein Erfolg. Was kann bei einem so frisch aufgesetzten System & Flusi das Problem sein??? Ich bin doch etwas sauer und hoffe auf eure Ideen. Danke & Gruss, Michael
  8. Hi! What a wonderful airport scenery! Performance is really good, but yesterday, after updating to v 1.02 I had an OOM. I arrived from Ibiza in the QW757 and after touchdown I already noticed slower FPS as usual. I used the AES Follow Me to get to the gate and just after arriving there, my FPS dropped down to 12 by that time, the OOM caused my sim to CTD. I checked a few things and I was shocked when I realised that I don't have the 9.1 update installed for FS9. I made this installation 2 years ago when I changed a few major hardware things and I obviously forgot it. I never noticed any serious problems and my question is now if the 9.1 update is really absolutely essential and if the OOM at Munich could be related to the missing update? Thanks in advance, Michael
  9. Anytime before takeoff, you need to dial in a speed, like 250, and push the speed-button so that the dot appears again! That way the climbout will work flawlessly! Greets, Michael
  10. Mik75

    Texturmatsch

    Hallo! Hat niemand eine Idee? Gruss, Michael
  11. Well said, Neville! I love the Aurbus X for exactly what it is! And with the current version I have an Airbus which is a pure joy to fly and look at! Greets, Michael
  12. @ Dan: I have the E6850 too. I'd suggest that you put 2 more GB of RAM into your machine. Mine is running with 4 GB of RAM @ 3.6 GHz and the Airbus X performs very well on that system. I recognised a loss of FPS compared to V 1.11 but that was due to the improved refreshrate of the F/O ND and PFD. I changed these back to the values of V 1.11 and now the Airbus flies like charm. My settings within FSX are all pretty much on the right side, except traffic and cloud density. On Mega Airport Amsterdam I get stable 20-25 frames. Once airborne they increase to 30-50 FPS. So, get yourself som more RAM and overclock your E6850 to 3.6 GHz, you will be amazed what this "old" system is able to do! ;-) Greets, Michael
  13. Hi! You have to dial in a speed (250 i.e.) and then push the speed button again before take off. (the dot appears again) Then the speed and thrust should be fine during climbout. Greets, Michael
  14. Hi! Since the first version I changed the entries of the frequency values in the PFD- and ND-xml's according to a patch an user posted here on this forum. So, from the start the refreshrate of the instruments was perfect for me. First thing I did when I installed the 1.2 version, was changing the entries in the xml files to the values I used in version 1.1 & 1.11. And the performance in the new version is remarkably worse than with the older versions. So I assume that the loss of FPS has a different reason. Greets, Michael
  15. Come on guys! Aerosoft brought out the patches and version 1.2 within 4 weeks since it release! They are working really hard obviously. The Airbus is getting better and better. Compared to some other developer who brought out two updates for a unusable piece of software within 1 year, I have a really good time flying the Airbus X all over Europe! The loss of FPS is a little sad, but I am sure that there will be further improvements in the near future! Greets, Michael
  16. Hello Jürgen! That is quite annoying, because disengaging the A/P on final in such a height is an absolutely common maneuver, so it should work properly, even on a "light" product. And I forgot to mention this, Manual TOGA doesn't bring enough power. Like some of the last posts stated, you need a lot of runway to get airborne. Thats the downside. The good points are that climb was nearly perfect for me on my last 2 flights, cruise was rock stable, the announciatons on PFD are nice now and so on. Last thing that is a little sad is the loss of FPS. It might be still quite good performancewise. But the wonderful behaviour of being no hog at all on the frames is gone. I'm sure 1.2 won't be the final version! Keep up that great work Aerosoft! Greets, Michael
  17. Hi! I still have the same problem: On final, let´s say 500 ft AGL, I disconnect the A/P and the aircraft makes a steep descent. I have to pull the stick back firmly. I hoped that this issue would have been solved withe the update. Plus, I lost a siginifcant amount of frames per second. I´d say 30% less compared to version 1.11 Otherwise, the update brought some nice additions and solved major bugs. Greets, Michael
  18. Mik75

    Texturmatsch

    Hi nochmal! Gerade eben ist etwas sehr Seltsames passiert was ich so vorher noch nie erlebt hatte. Ich bin gerade nach einem Flug von LEIB nach EDDF ans Gate gerollt und habe die Triebwerke abgestellt, als der PC sich komplett abgeschaltet hat und neu gebootet hat. Scheinbar ist da doch was faul mit der Hardware. Netzteil hatte ich in meiner obigen Ausführung vergessen: Cooler Master 750W Gruss, Michael
  19. Mik75

    Texturmatsch

    Hi Frank! Habe jetzt mal die Temperaturen während eines Fluges beobachtet: Motherboard max: 48 Grad CPU max: 43 Grad GPU max: 72 Grad System: C2D E 6850 o/c @ 3,6 GHz 4 GB DDR2 RAM 800 MHz Geforce GTX 260 FSX mit Acceleration Pack Wert bei Texture Max Load ist 1024, bei Texture Bandwith Mult steht der original Wert (nix getweakt) Einstellungen im FSX: Radius Detailgenauigkeit: Groß Musterkomplexität: 100 Musterauflösung: 19m Strukturauflösung: 60cm Wassereffekte: Hoch 2x Szeneriekomplexität: Sehr dicht Autogen: Normal Szenerieeffektdetails: mittel Bewölkungsdichte: mittel Sichtweite: mit ASA begrenzt auf 40 mi Verkehr: 15% Gruss, Michael
  20. Mik75

    Texturmatsch

    Hallo! Ich habe neuerdings folgendes Problem: Beginne ich einen Flug, sind sämtliche Texturen scharf geladen. Die Umschaltzeiten zwischen den Sichten sind sehr schnell. Bin ich nun eine Zeit geflogen (ca. 10-15 Min.), dauert das Nachladen der Texturen im VC bspw. nach Umschalten der Sichten immer länger und auch die Bodentexturen werden immer verwaschener und laden auch nicht mehr nach. Dabei ist es egal ob es sich bei der Szenrie um Fotoszenerie (bspw. VFR Germany) oder andere Szenerien (wie bspw. Austria Professional) handelt. Hier mal ein Screenshot. Die FPS sind dabei übrigens auf sehr hohem Niveau (um die 40-50 FPS). An den Einstellungen habe ich nichts geändert... Ich danke euch im Voraus für Anregungen und Ideen. Gruss, Michael
  21. Assign the speedbrake to an axis on your joystick. As I use a Saitek X 52, I assigned the speedbrake to the slider on the throttle. Now the handling of the speedbrake is a dream! ;-) Greets, Michael
  22. That sounds good! Thank you for the information!
  23. Hi! I just landed in EDDP after an outstanding flight in the early dawn. With FS Passengers & Ezdok, the level of immersion is immense with the beautiful Airbus X!!! But I had one problem: The A/P flew the approach (2 A/P engaged) until 1000 feet AGL, then I disconnected the A/P by pressing Z. The plane made a steep dive which I could only interrupt by pulling the stick fully back for 3 or 4 seconds. V/S incresed from a stable 700 fpm in the approach to 1.400 fpm... Is this a known issue? Thanks in advance & greets, Michael
  24. Well done! Thank you very much for your great work! Greets, Michael
×
×
  • Create New...