Please put your post in the correct forum.
Today we had to move over 150 posts manually.  We do feel the forum structure is logical and the section names are clear. As redirecting posts pollute the forum a lot we will not add them anymore. So if you are unable to find your post, look for it in the most logical forum section.

Jump to content
Vicloco

Really weird bug/glitch in Mega Airport Oslo

Recommended Posts

Hello. I have had this problem for a long time, i just havent really bothered to fix it. Now that im starting to fly again, i really would want to fix it, because its kinda annoying

So in Oslo Gardemoen (Mega Airport Oslo) there is a really weird box in the sky, that moves and changes form when i move the camera. Apart from that, objects in the airport also move and change form when i move my camera. I have tried uninstalling and installing again various times, without luck. I have recorded a video because explaining the bug is kinda difficult.

Thanks.

Share this post


Link to post

And that box is not there when the scenery is removed?

 

Share this post


Link to post

Correct. The box isnt there when i uninstall the scenery.

Share this post


Link to post

Not a problem of the scenery, otherwise there wold have been tons of reports. For sure some other software is interfering here. Another addon, wrong order in the scenery library, some tools etc.

What else do you have installed? Post a screenshot of your scenery library showing us where ENGM sits.

 

 

This repeating pattern seems to be part of a dialogbox of a tool running in the background:

2019-10-21_09h11_00.png

 

Share this post


Link to post

I mean i have some other scenery that might interfear with ENGM. I have FTX global, norway, lc europe, vector... apart from that i dont know what could be interfearing. Anyways here is the screenshot:engm.thumb.PNG.7e5a8bbef087f954cbdf56f9b6153315.PNG

Share this post


Link to post

i'd recommend disabling all ENGM-Files in ORBX Norway

Share this post


Link to post

I have all of orbx and none of them disabled, so I dont think that Orbx is the problem in this case.

Share this post


Link to post
On 10/21/2019 at 9:08 AM, mopperle said:

This repeating pattern seems to be part of a dialogbox of a tool running in the background:

2019-10-21_09h11_00.png

 

Again, check this

Share this post


Link to post

It's a extremely weird issue indeed.

I would check DLL based add-ons, de-activate them one by one.

Share this post


Link to post

Actually I was suggesting YOU check DDL based add-ons, lol.

 

We have absolutely never seen this and no idea what could cause this. 

Share this post


Link to post

Sorry for really late reply!

 

What do you mean by that? how do i check that?

Share this post


Link to post

But be aware, there are 2 of them:
C:\Users\USERNAME\AppData\Roaming\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Dll.xml

C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v4\dll.xml

  • Like 1

Share this post


Link to post

Hello. Im sorry for replying this late. I havent had time to spend on the sim (sounds like a typical excuse but it actually is. But yeah here is 1 of my dll.xml files. The other one in my P3D folder, i couldnt find it. Im sending it as a screenshot but tell me if you need the actual file (i have never done this so im kinda confused)652314732_xml1.PNG.2196f961286d0a183c324a4724a85366.PNG

Share this post


Link to post
2 hours ago, Vicloco said:

Hello. Im sorry for replying this late. I havent had time to spend on the sim (sounds like a typical excuse but it actually is. But yeah here is 1 of my dll.xml files. The other one in my P3D folder, i couldnt find it. Im sending it as a screenshot but tell me if you need the actual file (i have never done this so im kinda confused)652314732_xml1.PNG.2196f961286d0a183c324a4724a85366.PNG

 

The other file is what Otto needs to see. It's not located in your P3D folder. It's in ProgramData folder. If its not there then you likely have HUGE problems with your P3D installation.

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post

Also please attach the exe.xml. there are also 2 of them which can be found in the folders I mentioned above.

Share this post


Link to post

Im so sorry for being this stupid. I will think a bit more next time. Here are the exe.xml file and the other file that you requested earlier.

 

 

exe.png.c30714d53ce830e14a897c40fce26e4e.pngdll.png.5810f6dd9f853c87527053415fbe6452.png

Share this post


Link to post

That all seems normal. Still no idea what causes what you see. Can you confirm it happens in every aircraft?

Share this post


Link to post
6 hours ago, Vicloco said:

I will think a bit more next time

If so, please attach also the 2nd exe.dll

Share this post


Link to post

Yes, it happen on every aircraft.

And sorry mopperle, i decided to completely uninstall the simulator because its getting really full of bugs. This is not the only bug i had on my simlator, so i think the best idea is to reinstall everything.

I will tell you guys if i still have the problem.

Share this post


Link to post

Okay so the scenery has no problems after reinstall, but i have only tried installing Mega airport Oslo, and no other scenery like ftx or anything. I will see if i have the same problem with the ftx sceneries.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...