AchWoDu

Managed RNAV does not work

Recommended Posts

Is this a known bug?

Situation:

3 miles before FAF

-green dot speed/ or 180 kn and flaps 1

- FAF altitude

- APP pressed

- LS off ;)

- Track on

After FAF  (FMA shows the right modes) but the bus don't follow the RNAV path.

He maintain the FAF altitude.

 

Selected RNAV works fine.

 

P3DV4.4 / A319 1.2.1.5 (other buses not tested)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where are you flying into and which RNAV approach are you using?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Navigraph AIRAC 1812

 

EDDL RNAV 23L / Transition BOT (BOT DL001 METMA)

EDDL RNAV 23R / Transition BOT (BOT DL004 REGNO)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes im seeing the same.

I came in on the XAMO3G STAR to BOT then the RNAV. 

I pressed APPR at BOT (IAF) where the aircraft held at 3000. After METMA it dipped to 2960 but didn't go any further to follow the path.

I have a feeling because there's no waypoints after METMA it just gets lost but that shouldn't matter.

 

 

rnav23l.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good that you came to the same result and not only me have the problem.
I have not tested it at another airport yet.
Does it work with you at other locations?
I really would not understand it then.
RNAV is a normal GPS path.
Why should it work better elsewhere then.

 

ps. After METMA, I think, the next WP is the runway threshold 23L. Thus, all distances and heights are known.

 

!!! Maybe AS could say also something about it. I hope they do not have so many other doings, that they have no time for us !!! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made following approaches..... EDDL RNAV (GPS) 23L   (DL002 not in data base)

                                                    EDDH RNP33                   (DH80,DH85 not in data base

                                                    ENBR RNAV (GNSS) 17   (ALUVA 2N too complex for the data base in final phase)

 

All without success.....RNAV STAR is OK

 

In approach ENBR I got descent command but A/P didn't follow so until further LNAV + V/S or manual.....

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Managed RNAV just isnt working at all.

Tried KONT tonight RNAV GPS Y RWY 26L which has a few descending waypoints past the IAF.

It started descending after EYIRA from 4800 but then just held at 4200 and wouldn't descend further on the path.

 

I think we have enough cases here for Aerosoft to look into.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried the same KONT approach and can confirm what the previous posts have said.

 

This is an LPV approach, and the virtual glideslope is displayed in LS mode, but the autopilot just won't fly it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have looked at previous posts in this topic and the conclusion is that the Bus CAN'T MAKE RNAV APPROACH........

 

Only lateral guidance works...Vertical guidance must be manual inputs

 

I can't find any info how to make RNAV approach in the Documents of Aerosoft so they probaly don't know how to do it

 

I made a test with PMDG 737 and RNAV worked correct

 

As RNAV approaches is more and more used in Civil Aviation its time for Aerosoft to make an update or they will loose customers

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Offtipic. There are also some other bugs that made this aircraft out of service for me. Before release day we had some information about work in progress, now we know nothing. I don't know if reported bugs are being reworked or solved. There are some situations that Developers can't reproduce reported bugs and that ends investigation. What is so different in our systems, that brings us to this place? I also think, that situation cause that customers will search another products, which is normal. End of Offtopic. Regards.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

the same for me: EDDM RNP RWY 08L.

RNAV (FINAL APP) doesn't follow the glide path..

 

Ciao

Andrea Buono

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wonder why this forum is called "SUPPORT" forum.
It would be helpful if Aerosoft takes a stand on this.
I'm a customer, not a beta tester.

 

Are we doing anything wrong here, or why are we not getting any comments from Aerosoft?

Share this post


Link to post
Share on other sites

We didn't get any comments because the developer didn't know whats wrong. So it's better to be silent. 😄

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, we know what is wrong, it's finding an elegant solution that's the hard part. Being worked on though.

  • Like 1
  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Mathijs,

I'm sure your hard-work it'll be a successfull one, as usual, so good luck to you and all your team...

 

Best Regards

Andrea Buono

Share this post


Link to post
Share on other sites

In my opinion you can close this thread. Managed RNAV works fine now.

Tested 3 times.👍👍👍

No problems.

Many thanks

Achim

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.