Jump to content

Panels font issue - sequel


nigel grant

Recommended Posts

Also, the only thing affected on my system seems to be the Aerosoft Twin Otter. I was able to use the Quartz font in other cases such as Word documents but oddly it does not show up in my Windows\Fonts folder. While it is present in my FSX fonts folder, it still doesn't work in FSX SE. When I try to install it in the Windows Fonts folder, it says that it is already there and that install and replace it. After doing so, it still isn't visible in the Windows fonts folder.

Link to comment
Share on other sites

For me if I do an install to the Win/Font folder  the installation is done, but the font still isn't visible in the font folder among all the other fonts. This being the case, its still quite odd that the quartz font works otherwise in other programs. Perhaps AS can consider a custom quartz file for the Twin Otter? I'm not sure what this involves but its only a suggestion until a permanent fix is found. My system is fully up to date and I am clueless as to why this is the only product and program affected.

Link to comment
Share on other sites

Ok.

After three consecutive boot from "cold & dark" pc, I have a stable solution.

 

It's a solution from official Microsoft Support, but it's temporary and it involves modification of the Windows' registry.

 

>>> YOU MADE THIS CHANGE AT YOUR OWN RISK <<<

 

Here's the ink at the Microsoft Support (READ IT CAREFULLY):

https://support.microsoft.com/en-us/help/4038303/fonts-installed-by-using-install-as-shortcut-are-missing-after-a-syste

 

I solved the problem with Workaround 1 suggested by Microsoft, and I have not experienced significant delays in PC boot (but I'm on SSD).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
9 hours ago, DavidMooney said:

Has anyone been able to find a fix for this yet, I forgot to add that I cant hear the localizer beeping either on the radio, I guess maybe as the radio is inactive it wont?

 

Have you read the solution by Microsoft that I posted above?

 

http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/126903-panels-font-issue-sequel/&do=findComment&comment=840751

 

Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, ilgrillo said:

 

Have you read the solution by Microsoft that I posted above?

 

http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/126903-panels-font-issue-sequel/&do=findComment&comment=840751

 

I did, but you have to forgive me as I'm not to good with the technical stuff so I avoided messing with important things. Hopefully a patch/update might come out, but thank you for your reply.

 

Link to comment
Share on other sites

On ‎10‎/‎8‎/‎2017 at 4:23 AM, Mathijs Kok said:

But there is very little we can do.

Would a temporary custom font file work in the meanwhile? I'm not a developer so I'm not sure how difficult this may be, but it seems like a reasonable alternative until Windows fixes the issue...if ever.

Link to comment
Share on other sites

I have come into this rather late but is this the same issue as I have reading the screen, I have a 22" monitor but have a real issue trying to read, and see the buttons on the GPS. Is there a way to change the button brightness so they can be distinguished from the panel more easily? I am using Win 7 Pro.

20171017_145945.jpg

Link to comment
Share on other sites

I have the TWIN OTTER Extended installed in FSX and P3D v3. My operation system is WINDOWS 10. When I I bought the aircraft in Mar 2017,  I KNOW I did not have this issue.

The problem for me first appeared around the end of May and I posted a thread (http://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/123563-missing-number-on-radios-stack/#comment-819066)

Tom A320 and Mathijs and many others offered solutions but most were just temporary at best. The PROBLEM is in one of the many updates to WINDOWS 10 Microsoft has rolled out over the past 5 months.

 

I keep checking back every so often and I just tried the "Font Cache rebuild" (https://www.tenforums.com/tutorials/54452-rebuild-font-cache-windows-10-a.html) and this worked for my P3D v3. I went on reading and I found this solution did not seem to hold true for everyone

 

So, next I decide to try the Microsoft Workaround 1: Disable the font boot cache as described in this thread. (https://support.microsoft.com/en-us/help/4038303/fonts-installed-by-using-install-as-shortcut-are-missing-after-a-syste)

 

Reopened P3D v3 and IT WORKED!

Opened FSX and IT WORKED!

Will it be a permanent fix remains to be seen.

 

Thanks to all who offer solutions. Appreciated

 

Mike 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

I had the fonts. Issue as well. However, after installing the fall creators update for windows 10. The panel shows after à every sim start and pc reboot. The fall update fixed whatever the creators update screwed up. So if you have the issue update to the fall windows 10 version 1709.im on P3D V4. 1.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...