Recently we have seen a lot of codes used to unlock our products being offered for discounted prices. Almost all of them are bought using stolen credit cards. These codes will all be blocked by our systems and you will have to try to get your money back from the seller, we are unable to assist in these matters. Do be very careful when you see a deal that is almost too good to be true, it probably is too good to be true.

Jump to content
Sign in to follow this  
ozgulkagan

Auto Throttle Problem

Recommended Posts

A320 IAE

v 1.2.3.0

 

When taking off from SUMU, using DAGU1C SID, the SID has altitude restrictions. The bus stabilizes for example at 3.000 feet. Speed stabilizes at 250 knots.

 

When the constraint is over, the Bus is starting to climb. But, throttle advances faster and the nose up attitude keeps up later, thus speed is increasing to like 260 - 265 knots, violating the speed limits for both the SID and 250/10.000 rules.

 

I think it should be smoother and speed limits obeyed while starting the climb phase.

 

This problem happens for all altitude restrictions, or even when using autopilot solely and trying to change altitude at low levels. For ex. try an altitude of 2.500 feet and 200 knots SELECTED.

Then set the knob to 3.500 and push / pull the altitude knob.

 

My best.

 

 

Share this post


Link to post
1 hour ago, dragunov2020 said:

yah , same here , with both A320 and A319 after update 1.2.3.0

 

In the same procedure? or in another we can test?

 

We'll test DAGU1C SID next week.

Share this post


Link to post

Hi Mathijs

 

You can test it on any procedure with a altitude constraint long enough for the bus to reach 250 knots.

 

When stable at 250 knots and altitude, constraint ends and the bus accelerates over 250 even under 10.000 feet.

 

You can also test it using selected mode.

 

set 250 knots selected

set 3.000 feet alt

stabilise

set 10.000 feet alt

pull the alt knob

 

Share this post


Link to post

For what it's worth, I have 1.2.3.0 also, and I have not experienced this issue. I get a very slight increase in speed when transitioning from level to climb, less than 5 kts, and that only for a few seconds. Same in managed or selected mode.

 

I am still running P3D 4.3, maybe that is the difference?

Share this post


Link to post

My autothrottle has been misbehaving a lot.  After takeoff, it accelerates to 300 knots and climbs like a demon.  It will do the same thing on an approach; while on the glideslope, it will suddently accelerate and climb.  I am not sure, however, that the problem is with the model and I may try to isolate it.

Share this post


Link to post
14 hours ago, highplainsflyer said:

My autothrottle has been misbehaving a lot.  After takeoff, it accelerates to 300 knots and climbs like a demon.  It will do the same thing on an approach; while on the glideslope, it will suddently accelerate and climb.  I am not sure, however, that the problem is with the model and I may try to isolate it.

Next time when this happen post a screenshot where we can see PFD, ND, FCU

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...