Recently we have seen a lot of codes used to unlock our products being offered for discounted prices. Almost all of them are bought using stolen credit cards. These codes will all be blocked by our systems and you will have to try to get your money back from the seller, we are unable to assist in these matters. Do be very careful when you see a deal that is almost too good to be true, it probably is too good to be true.

Jump to content
RoyalToto

Is this a bug or a feature?

Recommended Posts

Did you tick "Force ECAM software rendering" in the Configurator? If so change it ton on (or off) and try again. We have seen this also with users tweaking their graphiccard driver with 3rd party tools.

Share this post


Link to post
vor 3 Stunden , mopperle sagte:

Did you tick "Force ECAM software rendering" in the Configurator? If so change it ton on (or off) and try again. We have seen this also with users tweaking their graphiccard driver with 3rd party tools.

Okay, that was it.

But please do not close this one now, because now it's a bug.

I have to enable "Force ECAM Software Rendering to get back the correct visuals.
Well, I use an ASUS Gfroce 1080TI ROG and want it to do what it needs to do. So i do not want Software rendering.

My CPU is rather old.

And I do not use any third party tools.

Share this post


Link to post

We have been using this same code for 4 years now and it has been used by tens of thousands of people. So we simply would not know what to change in the code to make it work on your system without making it worse for all the others. The issue is clearly caused by an combination of your hardware and configuration and our aircraft. Not a lot we can do about that.

 

Btw the effect of software rendering is minimal, you might see a FPS loss of 1 or 2%.

Share this post


Link to post

Are you using nVidia Inspector?  This is exactly what I had here, and going back to defaults fixed it, without resorting to software rendering (trying which didn't even occur to me; on a GTX 1070 TI):

 

 

Share this post


Link to post

Okay, thank you for this.
@Sabretooth78can you give me a hint how to use default?

I Installed the newest driver now and i cant see anything else. Just to make sure. 

 

@Mathijs Kok I believe that thousands of people have no issue, but as you see, there are those view who have. And to solve something I think its good to understand why things are occurring. Right?  

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
vor 6 Stunden , RoyalToto sagte:

The ECAM displays look like:

 

edam1gxcwb.png

 

I am used to

 

ecam2nffos.png

 

Did I do something wrong?

 

 

I do not understand what your question has to do with rendering or Nvidia Inspector. To me the ECAM screenshot looks OK. I believe you are before TAXI. During TAXI the autobrakes have to be set to MAX. The CABIN message will automatically disappear after some time as this is handled by the cabin crew when the cabin is ready for TO. Then everything is the same like in the previous version. 

 

Regards,

Rolf

Share this post


Link to post

Hi RolF, take a closer look. Its all but okay in the first screen. Take a close look at the scales.

Share this post


Link to post
3 hours ago, RoyalToto said:

Okay, thank you for this.
@Sabretooth78can you give me a hint how to use default?

I Installed the newest driver now and i cant see anything else. Just to make sure.

 

I'm not at my sim PC right now so I'm recalling this from memory (always dangerous!), but two places to check would be your nVidia Control Panel, Manage 3D Settings from the sidebar, Program Settings tab and select Prepar3D from the dropdown and hit "Restore".  For nVidia Inspector, there's an option to restore defaults, it's one of the first buttons to the right of the application selection dropdown, then click "Apply Settings".  In my case, it was the Sparse Grid Supersampling that seemed to be causing it.

Share this post


Link to post

Okay, this one can be closed. After re installing the bus all is okay again. Sorry for not letting y'all know.

Share this post


Link to post

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.


     

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...