Jump to content
stevefocus

Aircraft starts pitching up and down after reaching TOC

Recommended Posts

On the two occasions I have flown the aircraft once it reaches TOC it starts pitching up and down and starts losing altitude. I am at a loss of what I could be doing wrong as I have never come across this problem in any of the other airbus products I have flown. Will post a couple of pics of the aircraft while it's doing this.2018-8-19_8-40-4-688.thumb.jpg.39f594afaebaaaa62da8887f4edf97fb.jpg2018-8-19_8-40-9-633.thumb.jpg.47e365e3adffc8b035c909d570d2a276.jpg  

 

Any help would be appreciated.

Share this post


Link to post

Have you flown the tutorial before?

Or other question, are you familiar with airbus systems? They are quite different to Boeing.

Share this post


Link to post

I admit I have not flown the tutorial, I  am very familiar with the airbus systems I have got a lot of hours in the old aerosoft airbus and the fsl ones combined.

Share this post


Link to post

I suggest to try the Step by Step to make sure all steps are taken. Also make sure you got a steady 16 fps minimal as this could be caused by low fps.

Share this post


Link to post

Can you check your FPS when this occurs? I have this behaviour when the plane comes near 80 miles of the approach airport and AI is loaded. FPS go to 2-3 FPS for a few seconds, and the Airbus goes nuts...

Share this post


Link to post
1 hour ago, Er!k said:

Can you check your FPS when this occurs? I have this behaviour when the plane comes near 80 miles of the approach airport and AI is loaded. FPS go to 2-3 FPS for a few seconds, and the Airbus goes nuts...

 

It was at top of climb both times and I had around 30fps,

 

9 hours ago, Mathijs Kok said:

I suggest to try the Step by Step to make sure all steps are taken. Also make sure you got a steady 16 fps minimal as this could be caused by low fps.

 

Will try the step by step asap, doing a 77 hour work week at the moment then off to Austria for 10 days so it will not be until I get back. Thanks for the suggestions.

Share this post


Link to post

i'm getting the same issue, I am using automated check list with the co-pilot doing a lot of the setting up. but I am getting low FPs

Share this post


Link to post

How many fps do you get? As Mathijs wrote you should have at least 16 fps.

Please describe the hardware you are using (CPU, GPU, RAM).

Share this post


Link to post

You are not in managed climb, are you? Because it is showing the 0000 on the V/S.. they should be dashed if in managed

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...