Aerosoft official retail partner for Microsoft Flight Simulator !! 
Click here for more information

Jump to content
Adam Lydiate

A320 Pro P3D 4.4 Install Error - Transfer Error

Recommended Posts

Hi all, just bought Airbus A320/A321 Pro for P3D V4, I can't install it, it gets near to the end then stops with the following error and I can't find anything in Google about it:

 

Feature Transfer error

Feature: P3DV4

Component: Updater

File: <USER FLIGHTAS>

Error: The filename, directory name, or volume syntax is incorrect.

 

Aerosoft is trying to install to C:\Users\User\Documents\Aerosoft folder by default, is this correct?

 

I've run the installer as Admin and I have removed Antivirus Completely as a test neither has worked.

 

Would really appreciate some help as my son is gutted and has been waiting for ages for his Dad to buy it for him! 

 

Thanks

 

Adam

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Adam Lydiate said:

Error: The filename, directory name, or volume syntax is incorrect.

 

Not sure why this is occurring. Are you sure you're installing for Prepar3d v4?  If so, then the best thing would be to put in a Support Ticket and have one of our techs take a look at your system.

 

1 hour ago, Adam Lydiate said:

Aerosoft is trying to install to C:\Users\User\Documents\Aerosoft folder by default, is this correct?

 

Absolutely. This is the folder where many Prepar3d V4 addons go.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

2 add questions:

- is your documents folder somehow connected to MS OneDrive?

- did you install with administrative rights?

 

And a suggestion to solve the problem:

create a folder anywhere ob your PC (outside the documents folder) and name it e.g. ...P3D Addons... and point the installer to this folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Feature Transfer error is one of the worst  I am sorry to say. It indicates some part of the OS is not able to handle a call an application makes. The problem is that it is a non-descriptive error and there is no specific file that can be 'fixed''. There are thousands of webpages with advice, some okay. most pretty useless.  It is almost always caused by an installer for an app that installed incorrect versions of files (32 bit on a 64 bit OS etc). Unfortunately, with so many hobby devs it is rather common with simmers. 

 

Should you have been considering a refreshing of your system, this might be a perfect time. I know I got a laptop here with that error that I will need to reformat to get rid of that error. Wasted a full day on it already.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just bought the Airbus Professional bundle and I have exactly the same error with the same parameters. Everything is the same. My Windows system is absolutely healthy, everything else works flawlessly. The problem is only with this product. (Two products, actually, but their installers are probably the same.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was able to install it as normal user (without Administrator rights). When I tried to install it using "Run as Administrator" no default folder was offered and I got the error on the top.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone found a solution to this.  I have done all of the things to try and fix this.  It's pretty frustrating when you pay $80 and it will not install correctly.  This is the only application that this has ever happen to.  image.thumb.png.79dac29c7551c58332fd51aceb6e307d.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

As asked already above: is your documents folder linked to any cloud service, e.g. Microsoft OneDrive? 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do check Google on that error. if it is not Onedrive it is a misconfiguration of windows files and extremely hard to fix. You might call Microsoft because I recently heard of one user who was correctly helped with that and it was sorted out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I am installing with all default settings on a healthy PC. I am having the same problem, I've been looking for solutions for the last couple of days. I've used this bird before but I'm reinstalling everything, it worked fine before. I'm installing in C:\Program Files\Aerosoft. What should I do to solve this problem?

Capture.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

 

I went to microsoft support and have found the answer to this problem if this happens to anybody in the future. This solution is a registry edit which a microsoft employee recommended to me. The steps are below.

1. Go to HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System in the registry

2. Modify EnableLUA from 1 to 0

3. Restart your PC

4. Download aerosoft a3xx

5. Revert the registry change and restart PC again.

Thanks for your help and I hope this can help someone in the future.

Good Luck,

Zephan Sanghani

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...