Recently we have seen a lot of codes used to unlock our products being offered for discounted prices. Almost all of them are bought using stolen credit cards. These codes will all be blocked by our systems and you will have to try to get your money back from the seller, we are unable to assist in these matters. Do be very careful when you see a deal that is almost too good to be true, it probably is too good to be true.

Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

scox72

Set takeoff thrust

Recommended Posts

Is there a way to clear above, had take off config warning for flap not retracted, stopped reset flaps and armed spoilers reset to config and took off no problems but while cruising at FL300, still saying set takeoff thrust?

Steve

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

You need to pull the thrust levers back to ''CLB' (climb) to engage autothrottle. You will here a click when that happens and CLB will come up on the PFD. If you leave the engines in TOGO mode an alert will say 'Autothrottle Restricted'.

Share this post


Link to post

Hi, I was in climb mode, auto throttle wasn't a problem, it was the checklist info bar / right mcdu

Steve

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

Since this is a checklist issue I'll move it to the proper forum.

Were you sure you set either TOGA or FLX on takeoff?

Share this post


Link to post

Since this is a checklist issue I'll move it to the proper forum.

Were you sure you set either TOGA or FLX on takeoff?

Absolutely, throttled up, config warning so throttled back, stopped corrected the flaps, reset auto throttle, reset to config after flaps, then throttled up and took off.

Steve

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

Hi Steve,

if you see "SET TAKEOFF THRUST" on the infobar it means that until here everything is working fine and the checklist is prepared for takeoff. But the problems seems to be that the checklist / copilot does not recognize that you set the thrust levers to MAN FLEX or MAN TOGA. I have no idea what has happened - we never had this problem before -. So the only way to see if there might be a problem I would like to ask you please send us a complete screenshot incl. PFD, ND and upper ECAM. Maybe I see something which you missed .....

Regards,

Hanse

Share this post


Link to post

Hi Steve,

if you see "SET TAKEOFF THRUST" on the infobar it means that until here everything is working fine and the checklist is prepared for takeoff. But the problems seems to be that the checklist / copilot does not recognize that you set the thrust levers to MAN FLEX or MAN TOGA. I have no idea what has happened - we never had this problem before -. So the only way to see if there might be a problem I would like to ask you please send us a complete screenshot incl. PFD, ND and upper ECAM. Maybe I see something which you missed .....

Regards,

Hanse

Hi Hanse,

If the problem repeats I will grab screenshots and post here for your review

Steve

Sent from my iPhone using Tapatalk

Share this post


Link to post

Hi,

because we did not get any answer we believe that this problem has been solved......

Regards,

Hanse

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...