!! Windows 7 no longer supported !!

As Microsoft will stop supporting Windows 7 on Jan 20th we will be unable to test any of our
products on that platform. It may work, or it may not, but no guarantees from our side. 

Jump to content
Sign in to follow this  
fulcrum_64th

Problem with Nice X and Stuttgard X: building missing

Recommended Posts

Dear Support,

I have a series of aerosoft airports: Zurich, Munich, Bacelona, Stuttgart and Nice. After having lost all the buildings in Stuttgart, I have reinstalled the airport. After the installating , Stuttgart building are still missing and now also the Nice buildings. All other airport are fine.

Thanks for your help

Regards

Fulcrum

My FSX setup -

Hardware;

intel i7 x980 at 3.33 Ghz

Nvidia GeForce 580

TripleHead2Go Digital edition with 3 screens x 1920x1080

16 GB Ram

Saitek proflight yoke, throttle and rudder

Software:

Win7x64

FSX + Acceleration

ASE + Ezdok + SB4 + a few sceneries

Lot's of PMDG planes + a few others

FPS limiter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you activate it with the Launcher?

yep all is green in the launcher. Also forgot to mentioned, the ground texture seems right i.e. the scenery one. Only the buildings are missinig

Regards

Fulcrum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fulcrum.

Please check the scenery library to see if you have more than one entry for the airport as duplicates can cause this kind of issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

Thanks for reply. I've checked my scenery library and there is no duplicates. No joy. Any further idea from what it might come.

Regards

Fulcrum

Share this post


Link to post
Share on other sites

What have you done to make this happen:

After having lost all the buildings in Stuttgart,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Otto,

The problem seems to be that Suttgart and Nice might interfere with each other ?? Initially had Nice and no problem. Installed Stuttgart and it deleted the buildings in Nice ! Re-installed Nice and got it to work. That must have messed up in turn the buildings in Stuttgart! Twillight zone!

That's pretty much it :(

Any ideas ?

Regards

Fulcrum

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have both and don't have any problems. Can you post the order (screenhot) of your scenery library?

Oh and maybe you can attach your scenery.cfg file

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Otto,

Again thanks a lot for looking into my problem. As requested I've uploaded my scenery library. Also attached my scenery.cfg (renamed .txt)

Looking forward to your insignt

Best

post-46049-0-70885600-1325248354_thumb.j

scenery.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, but your screenshot is far to small to see anything and you posted the wrong file (the one from the FSX directory). The needed (and used by FSX) file can be found here:

"C:\ProgramData\Microsoft\FSX\scenery.cfg"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, can't see anything strange. Maybe you can try to put Stuttgart above Nice.

What else?

- under win7 it is not recommended to install FSX and its addons under the default directory "c:\program files (x86)...."

- intstall and run always as Administrator

- maybe one of your freeware sceneries influences the other sceneries

- what version of the Launcher are you using and where is it installed?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am hopeless :(. Ok let's see

- under win7 it is not recommended to install FSX and its addons under the default directory "c:\program files (x86)...." : I have it installed under c/FSX

- intstall and run always as Administrator: am doing so

- maybe one of your freeware sceneries influences the other sceneries: the problem was happening before having those

- I am using launcher version 1.1.0 (the latest one) and it's installed in c/Aerosoft/launcher etc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, got no other idea then uninstall both sceneries, remove remaining folders (if so) install again or install FSX from scratch.

If it still doesn't work, contact Aerosofts support, refering to this topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
I am hopeless :(. Ok let's see - under win7 it is not recommended to install FSX and its addons under the default directory "c:\program files (x86)...." : I have it installed under c/FSX - intstall and run always as Administrator: am doing so - maybe one of your freeware sceneries influences the other sceneries: the problem was happening before having those - I am using launcher version 1.1.0 (the latest one) and it's installed in c/Aerosoft/launcher etc...

Check the scenery folder and see if any of the files has the extension .blob on them

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the scenery folder and see if any of the files has the extension .blob on them

Hi Shaun,

Thanks for your help. I have de-installed Stuttgart and reinstall Nice at least to have Nice working. Yes in Nice scenery folder there is a lot of .blob files.

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

Thanks for your help. I have de-installed Stuttgart and reinstall Nice at least to have Nice working. Yes in Nice scenery folder there is a lot of .blob files.

Regards

Un-install the scenery and then delete the Nice folder so nothing exists then re-install, if using Vista/7 run the installer by right clicking on it and selecting, "Run as Administrator".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

Nice is working well (I did as you said). I then tried again to re-install Stuttgart (I have a boxed version). I made sure I run the installer as administrator. At the end of the installation he runs the launcher: despite having the latest version i.e. 1.1.0.0, stuttgart starts (or overwrites it) with version 1.0.5.0 ! No buildings in stuttgart and the Nice building again disapears !

Best

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fulcrum,

You do not need to allow the installer to install the launcher especially if you have the latest version installed, you should just uncheck the box when it asks you to install it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

Nice is working well (I did as you said). I then tried again to re-install Stuttgart (I have a boxed version). I made sure I run the installer as administrator. At the end of the installation he runs the launcher: despite having the latest version i.e. 1.1.0.0, stuttgart starts (or overwrites it) with version 1.0.5.0 ! No buildings in stuttgart and the Nice building again disapears !

Best

Try to install the latest version of the launcher again. It seems the problem is caused by the older launcher version. Maybe the older version doesn't know one of your scenerys and because of that deactivates all you scenerys which need the launcher. Maybe it thinks you're a software pirate, don't forget it's still only software.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shaun, Emanuel,

Thanks a lot for your reply. Indeed my first though was to stop it for installing the old version of the launcher but he doesn't give me that option: after entering my serial number the box version installed stuttgart and the launcher in one go...

Any idea how to get me out of that problem ?

Best

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fulcrum,

Okay allow it to install the launcher but dont activate the product, then install the latest Launcher and then activate the product.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

All my problems are solved. Following your advice, I stopped in old installer from activating EDDS: Overwrote it with the new version and all my airports are happy and shiny :)

Best

Fulcrum

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

All my problems are solved. Following you advice, I stopped in old installed from activating. Overwrote it with the new version and all my airports are there and shiny :)

Best

Fulcrum

Share this post


Link to post
Share on other sites

noooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

i've just purchased and installed german airports 2 2012 and stuttgart is gone !!!!!!! All the files are there but the entry is missing on the scenery list :(((( AEROSOFT help

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...