Jump to content
Captain Fred97

What am I doing wrong?

Recommended Posts

I have the Airbus Professional and trying to get a decent flight from the A319. I set all the controls, flight plane entered, everything looks good. When I go to take off--throttles set to FLEX/MCT- shortly after takeoff, the AFloor notification comes on in the PFD. This has happened the last four flights. I use Simbrief as my flight planner and use Simbrief's  performance profile of A319-100 when I set up my flight planning. Am I doing something wrong to constantly get the AFloor warning? This is getting quite frustrating because I can't complete the flight.

All suggestions/help is appreciated.

Share this post


Link to post

Alpha Floor is a low speed protection which is purely an autothrust mode. When activated, it provides TOGA thrust. As the aircraft decelerates into the alpha protectionrange, the Alpha Floor is activated, even if the autothrust is disengaged. So you where obviously getting too slow.

Did you ever work through the tutorial to learn how to configure and fly an Airbus?

Share this post


Link to post

Of course you can get through the flight. The Step by Step tutorial tells you exactly how, including activation of Alpha Floor.

Share this post


Link to post

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...