Jump to content

EFB websimbrowser not found


Recommended Posts

Hi everyone, my first post here!

I bought the AS A330 a week or so ago, and I'm running into a few problems.

Running P3D V4.5

1. The EFB has a black screen and has 'websimbrowser' not found, I know this has been bought up before, but non of the solutions have worked. I have:

Uninstalled, and installed again and have turned off my AV when prompted to do so. There is also no folder named 'websimbrowser' anywhere on my system. 

-Attempted to install it in different locations (C or D drives).

 

2. The takeoff V speeds or FLEX/THS do not change when I change the weights in the middle MCDU, it's always 4.0 UP (26% MAC), and the V speeds lead to almost tail striking. (config2)

Also, is there a Perf calculator in the EFB? And how does the PERF page, know the V-speeds, when it has no idea of the weights which haven't been inserted into Page 2 of the INIT?
Any solutions to these problems?

Thanks! 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs

The websimbrowser will be packed in the sim main directory.

MCDU weight is always distributed to obtain optimal THS setting.

If you want it it more variable, use the fuelplaner.

You should always first load the weights, then enter it in INIT B and then do the PERF tasks.

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs

If there is no folder "WebSimBrowser" in your P3D directory, then something went wrong with your installation for some reason. Usually a reinstall solves this. If not, then something really strange is going on on your system.

Link to comment
Share on other sites

On 7/28/2021 at 12:12 AM, mopperle said:

please run the attached tool and post the output

ASVersionInfo_1102.zip 14.72 kB · 4 downloads

Here you go:

Hardware
--------
CPU AMD Ryzen 5 3600X 6-Core Processor             
GPU NVIDIA GeForce GTX 1660 (1920 x 1080 x 4294967296 colors)
GPU Driver 456.71
RAM 16GB @ 2133MHz

Microsoft Windows
-----------------
Windows 10 20H2 October 2020 Update / Version 10.0.19042 / 64-bit

User Profile and Document Folders
---------------------------------
User Profile Location:
Environment.GetFolderPath =        C:\Users\Bradley
Volatile Environment\USERPROFILE = C:\Users\Bradley

Documents Folder:
Environment.GetFolderPath = C:\Users\Bradley\Documents
Shell Folders\Personal =    C:\Users\Bradley\Documents


Microsoft .NET Framework 1.0 - 4.0
----------------------------------
.NET Framework DF
.NET Framework 2.0.50727 Service Pack 2
.NET Framework 3.0 Service Pack 2
.NET Framework 3.5 Service Pack 1
.NET Framework 4
.NET Framework 4.0

Microsoft .NET Framework 4.5+
-----------------------------
.NET Framework 4.7.2 or later (only latest version is shown)

Microsoft Flight Simulator (2020)
---------------------------------
No Microsoft Flight Simulator (2020) found!

Microsoft Flight Simulator X & Lockheed Martin Prepar3D
-------------------------------------------------------
Prepar3D v4.x (4.5.11.29713) found at: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\
Prepar3D v3.x (4.5.11.29713) found at: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\
FSX Steam Edition not installed
FSX SP2/Acceleration (10.0.61637.0 (FSX-Xpack.20070926-1421)) found at: C:\Program Files (x86)\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X\

X-Plane 10 & 11
---------------
X-Plane 11 not installed

X-Plane 10 not installed

Microsoft XAudio2
-----------------
XAudio2_9.dll found: 10.0.19041.1 (WinBuild.160101.0800)
XAudio2_8.dll found: 10.0.19041.1 (WinBuild.160101.0800)
XAudio2_7.dll found: 9.29 (DXSDK_JUN10.100602-0421)
XAudio2_6.dll found: 9.28 (DXSDK_FEB10.100204-0932)
XAudio2_5.dll found: 9.27 (DXSDK_AUG09.090904-1620)
XAudio2_4.dll found: 9.26 (DXSDK_MAR09.090316-1354)
XAudio2_3.dll found: 9.25 (DXSDK_NOV08.081027-0939)
XAudio2_2.dll found: 9.24 (DXSDK_AUG08.080731-0600)
XAudio2_1.dll found: 9.23 (DXSDK_JUN08.080530-1349)
XAudio2_0.dll found: 9.22 (DXSDK_MAR08.080305-1539)


Simconnect, SDKs and Visual C++ Redistributables
------------------------------------------------
Microsoft Flight Simulator X - (Version Data: 10.0.60905.0)
Microsoft Flight Simulator X: Acceleration - (Version Data: 10.0.61637.0)
Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable - (Version Data: 8.0.50727.0)
Microsoft Visual C++ 2010  x86 Redistributable - 10.0.40219 - (Version Data: 10.0.40219.0)
Microsoft Visual C++ 2013 x64 Additional Runtime - 12.0.21005 - (Version Data: 12.0.21005.0)
Microsoft Visual C++ 2013 x64 Minimum Runtime - 12.0.21005 - (Version Data: 12.0.21005.0)
Microsoft Visual C++ 2013 x86 Additional Runtime - 12.0.21005 - (Version Data: 12.0.21005.0)
Microsoft Visual C++ 2013 x86 Minimum Runtime - 12.0.21005 - (Version Data: 12.0.21005.0)
Microsoft Visual C++ 2015 x86 Additional Runtime - 14.0.23026 - (Version Data: 14.0.23026.0)
Microsoft Visual C++ 2015 x86 Minimum Runtime - 14.0.23026 - (Version Data: 14.0.23026.0)
Microsoft Visual C++ 2019 X64 Additional Runtime - 14.25.28508 - (Version Data: 14.25.28508.0)
Microsoft Visual C++ 2019 X64 Minimum Runtime - 14.25.28508 - (Version Data: 14.25.28508.0)
Prepar3D v4 Content - (Version Data: 4.5.12.0)
Prepar3D v4 Professional Plus Client - (Version Data: 4.5.11.0)
Prepar3D v4 Scenery - (Version Data: 4.5.12.0)
 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs

There is definitely something wrong with your P3Dv4 installation

- Client version is lower then Content/Scenery, this should not be

- Registry somehow broken points to P3Dv3 and P3Dv4

- P3Dv4 in general outdated you mist several updates and you must have installed latest Hotfix 3, so you should end up with a (at least client) version 4.5.14.34698

- you should in general not install into the "program files" folder

To me it looks like that you made some mistakes during one of your P3D updates. Safest solution in such a case is a fresh install of P3Dv4.5.

Link to comment
Share on other sites

This might be because I got a new moboard and CPU/GPU for my system, leaving all the P3D files on my old HDD, which is still connected. I installed P3D again onto my SSD. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Just also wanted to state i am also getting the same error and did two reinstalls of the A330 and still getting it. Dont have the webserver folder from carenado in my sim folder so unsure what causes it. P3d install is fresh

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...