Aerosoft official retail partner for Microsoft Flight Simulator !! 
Click here for more information

Jump to content
Sign in to follow this  
lwc.711022

Speed issue during crusing and descend phases

Recommended Posts

Hi,

I faced some problem with the speed recently. Everything is alright when I take-off, climb out. The bus also follows the set route in all time. However, the strange thing is the speed suddenly drop from M.76 to 213kts in mid-cruse with managed mode. Then the speed will not follow the profile calculated by the MCDU during descend, and the v/s keeps at -1000ft/min with managed mode (My MCDU FPL have nothing to do with the speed drop when I input the routing during preflight, only the T/D calculated show the speed of 213kts). I check the PROG page and it shows .76/213 at the speed. Is there any possible reasons causing this and possible solution to deal with this?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello lwc.711022;

Are you able to recreate this issue consistently on your flights? If so it would be really helpful if you could maybe take a few screenshots before and after the issue happens as well as zip the Data folder inside the aircraft folder after the flight and send it here so that we could have a look into the log files from that flight.

Also, just to specify, which aircraft are you experiencing these issues. A330 or the smaller busses?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...