Jump to content

Engines not running at FSX startup


Recommended Posts

Hi Captains,

since a few days i recognized, that whenever i start FSX (addon-aircraft or default) the engines are not running and i always have to push CTRL+E to start them up...

How can i have the default behavior of engines running at startup of FSX?

Please help...

Thanks

Timo

Vista Home Premium, FSX + SP1

LevelD767, Wilco A320, PMDG 747-400X

Link to post
Share on other sites
Hi Captains,

since a few days i recognized, that whenever i start FSX (addon-aircraft or default) the engines are not running and i always have to push CTRL+E to start them up...

How can i have the default behavior of engines running at startup of FSX?

Please help...

Thanks

Timo

Vista Home Premium, FSX + SP1

LevelD767, Wilco A320, PMDG 747-400X

That depends on the the startup flt you have active. So save one you like to startup with and in the Save Flight dialog you will find an option to make it the default startup. Problem solved!

Link to post
Share on other sites

Thanks Mathjis,

FSX has solved the problem for itself by installing Acceleration pack today.

Now everything works fine again.

I´m happy about the new "outside" night lighting after installing acc-pack,

but i hate the new "inside" night lighting. It´s much, much too light.

i spent a couple of hours in full flight simulators with night-flight conditions

and fsx-cockpits have nothing to do with the original night lighting of real aircrafts...

Timo

Link to post
Share on other sites
Thanks Mathjis,

FSX has solved the problem for itself by installing Acceleration pack today.

Now everything works fine again.

I´m happy about the new "outside" night lighting after installing acc-pack,

but i hate the new "inside" night lighting. It´s much, much too light.

i spent a couple of hours in full flight simulators with night-flight conditions

and fsx-cockpits have nothing to do with the original night lighting of real aircrafts...

Timo

Ahhh, yeah. one of the new fresh bugs of FSX, lol.

Link to post
Share on other sites

Phil Taylor has posted a fix for this issue:

VC Lighting in daytime. There was a change to the aircraft.cfg for the following aircraft:

o A321

o B737

o CRJ-700

o C172

o C208B

o Beaver

o DC3

o Goose

o Lear45

o Maule

o Maule with skis

These aircraft can be fixed by uncommenting the line containing the fx_vclights keyword. No code change was made as part of this change, so that should revert the aircraft to SP1 behavior.

And Simpilot767 posted the exact "how-to" fix here:

http://www.forum.aerosoft.com/viewtopic.php?t=14147

Link to post
Share on other sites
Are the accelleration pack and service pack 1 the same thing, or can/do you install both?

SP1 is included in acceleration, so it is enough to just install acceleration on a stock FSX (but it is of course possible to install it on FSX + SP1).

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...