If you want a Honeycomb Alpha for Christma you better order fast because we are quickly running out of stock!

Jump to content
Sign in to follow this  
LEF113

FF A320 Crashing in FIrst Time Load

Recommended Posts

Greetings

 

I am having some very big problems when trying to activate the FF A320 for the first time, Upon loading the aircraft for the very first time, I noticed that the aircraft finished loading, then cockpit appears for a short period of time, the screen goes black and X Plane 11 Crashes to Desktop, this has happened almost 30 times in 24 hours, I have not been able to even turn the GPU on so i can activate the aircraft on the MCDU, there are sometimes that the aircraft does load, but the EFB does not work at all! And when i press the EFB power button, X Plane crashes to desktop, please i am very disappointed with this very weird issue and i really need help, this was my 18th Birthday gift and i am incredibly depressed about it. I am running MacOS El Capitan 10.11.6 

 

I have attached my log.txt from one of my many crashes so far.

 

Please any help would be appreciated.

 

Best Wishes!

Log.txt

Share this post


Link to post

Hello,

 

with your Log.txt I see that you are using a grafic card Radeon HD 5750 with your MAC OSX 10.11 . How much dedicated video Ram has this card?

As I know, this card has 512 MB or 1 GB dedicated video RAM.

And this is too low for the FlightFactor A320 Ultimate.

This plane needs min. 2 GB. Better 3 GB or more...

You can see the systemrequirements with our Shop for example:

https://www.aerosoft.com/en/flight-simulation/xplane-11/aircraft/1299/airbus-a320-airliner

 

May be this is the problem....

 

Greets Heinz

Share this post


Link to post

Well i have 8 GB of RAM, so this cannot be a problem.

 

 

Share this post


Link to post

Hello,

 

I speak from the VideoRAM of the grafic card. 

This dedicated VideoRAM on the Grafic Card is important.

 

Your 8 GB RAM is the System RAM from the Mainboard.. 

 

Greets Heinz

Share this post


Link to post

I found it, looks like its true, I have only 1 GB of VRAM... well thats a problem

 

 

But I don't get it, other Flight Factor aircraft that i own like the 767,757 and 777 also need 2GB of VRAM and they work fine...

Share this post


Link to post

Hello,

 

yes, it's borderline I think. 

It depends on many factors (Scenery loaded, Weather, how much AI Aircrafts loded ... and so on).

 

The A320 Ultimate is a very complex aircraft.

 

I only have OSX Mojave here and it is important that the permissions for X-Plane are set correctly.

For example: 

System Settings - Security - Privacy - Accessibility - X-Plane must be enabled...

 

Greets Heinz

Share this post


Link to post

Yeah, i already have all that set up, X Plane is enabled in Accessibility.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...