Aerosoft official retail partner for Microsoft Flight Simulator !! 
Click here for more information

Jump to content
Sign in to follow this  
Siggy

KatanaX Light Switches Problem

Recommended Posts

Hi,

Just updated the Katana-X with Hans' latest version. I seem to have a problem with the light switches. Only playing with them, from left to right I turned one after the other on/off. Starting with the Fuel Pump switch (on then off), the Strobes (off/on), Landing Lights (off/on), then Taxi Lights (off/on), then Position Lights (off/on). As soon as I turn the Position Lights switch 'on', all cockpit lights turn off, when I switch the Position Lights off again, the cockpit lights come on. This doesn't appear to be correct to me.

Cheers,

Siggy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Siggy,

I cant seem to replicate this problem, can you start FSX at the default flight and then change to the KatanaX then try again. If it does happen is this with a particular aircraft or all of them.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, I don't want to barge in but as it happens I have the KatanaX active in the sim at this moment. I've just run through the light switches in the order above AND at random and I can't replicate this problem either, sorry. It may be worth noting that I didn't start in the default flight but a custom one set up with the Katana.

This doesn't help Siggy I'm sure, but I thought I'd let you know :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Guys,

Here is a short update on more experiments:

- Loading the C172 first, then the Katana X did not change the issue

- I forgot to mention that I was doing this in the VC

- When I do the same in the 2D-Panel, it does not happen

- However, after doing this in the 2D-Panel (the 2D-Panel is lit up),

when I go back to the VC the panel is dark.

Cheers,

Siggy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Siggy,

The post above with the missing KatanaX in FSx which you replied to here.

Can you try the other suggestion and rename the .bak file as per the other persons solution and see if that helps.

In the mean time I'll check the way you said you did it.

[Edit] Just tested it again and still cant see the problem. The instrument lights stay on in the cockpit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Shaun,

I have the updated version so that post you referred me to does no longer apply to me (there are no .bak files).

Anyway, I think I have nailed it down. In the realism settings I have the 'Pilot Controls Aircraft Lights' checkbox ticked because for default planes I want to be able to use 'L' and 'ctrl-L' to switch their lights. If I uncheck this option then the above mentioned issue does not occur. Why would this affect the operation of the light switches?

Cheers,

Siggy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Shaun et al,

The fact that I "nailed it down" does not mean that I found the reason why the Katana's cockpit light is switched off for the wrong reason and only in the VC. I only found the circumstances that are necessary for the problem to happen. Can you reproduce this now ?

Regards,

Siggy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dear Aerosoft, last post in this subject. Here are the details of this bug and how to reproduce it. From the way this behaves I think it smells like an uninitialised or wrongly initialised variable.

[*]Set the 'Pilot Controls Aircraft Lights' option in FSX's realism settings dialog.

[*]Start FSX and load the KatanaX at night, VC comes up.

[*]Turn the Landing Landing Lights switch off then on.

[*]Turn the Taxi Lights switch off then on.

[*]Turn the Position Lights switch off then on.

[*]When you turn the Position Lights switch on again, the instrument lights all turn off (panel in the VC is dark).

[*]Check the 2D-Panel, lights are still on!

[*]You can recover from that by flipping the 'Instruments Lights' rocker switch on the centre console off and on.

[*]You can also prevent the entire thing from occuring when first flipping that rocker switch off and on.

[*]The fact that the 'Instruments Lights' rocker switch makes the problem disappear or not even happen makes me think that this could be an uninitialised or wrongly initialised variable.

Cheers,

Siggy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...