Jump to content

Leacho

Members
  • Posts

    38
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Leacho

  1. Hi Masterhawk: I've also been working with Orbx on this, as I had some other issues, and I reckon the ILS issue is now solved (although I can't see how it was related) - I didn't realise that you could re-order the Orbx scenery from within Orbx Central - ever since I've done this, and removed some overlapping scenery, I'm getting much better realisation, and I managed to grab the ILS first time, I'll try again tomorrow just to make sure it wasn't a one off, as I want to check out the Bristol ILS again - so will do a complete circuit. I will report back. Thanks
  2. Thanks Masterhawk - I'll give it another go now with a flight from Brs to Lgw and report how I get on, I'll record the approach for reference.
  3. Interestingly I've just had exactly the same issue at Bristol (EGGD) - flying inbound ILS 27, and the aircraft turns me 180 away from the airfield! - Flew the earlier flight from Bristol to Madrid, and landed ILS no issues there, I'm suspecting Orbx - will remove and report back.
  4. Hi Secondator - I must admit, I haven't actually tested another aircraft, I'll give one a go if I can remember how to fly it Latest Navigraph installed, but this is a long standing issue I've had - only just got around to trying to get it resolved - interestingly all other airports are ok. Thanks Leacho
  5. Hi All, Not sure if its just me or not, but I'm trying to pin down a problem with the ILS Approach into London Gatwick 26L - if you see my screenshot below, the diamonds do not appear when on approach to the rwy, and as such the Localiser and Glideslope never activate. I have Orbx South installed also, and I have tried the approach both with UK2000 scenery and Jennasoft EGKK - but I get the same issue with both sceneries, so I'm not sure if the issue is with Orbx, or the A320 bus. Has anyone else had this issue? Using current versions of both the A320 and P3D. Thanks Leacho
  6. Hi All, I've now resolved this - reinstalled the bus and all is working as expected now!! Thanks Leacho
  7. Hi All, Sorry, what seems like another post about the Trustmaster throttles - I'm having real issues with the calibration of mine and the A320 in P3DV4. I've updated the drivers and firmware, enabled the support option through the Airbus configurator and I've changed the controller input to 'Directinput' - but randomly, when I load the sim, I have to put the throttles into the reverser position in order to get them to idle. I've checked the calibration using the windows tool, and that is showing fine - but the A320 doesn't seem to want to idle where it should be. Airbus Version 1.4.1.2 Can anyone point me in the direction of any potential solutions for this issue? Many Thanks Leacho
  8. Hi Mopperle, the checklist is stuck on 'Start Engine 1' with no skip item available. Engine 1 is running, as I am at 32000ft 😀
  9. Will do, thank you, is there any way to get the checklist back working whilst in flight?
  10. Apologies: A330 is: 1.0.1.0 P3D is: 4.5.14.34698
  11. Hi All, Finally back in the A330 after a long time away. I've got the latest available version installed, and its running beautifully, however when I was pushing back at Heathrow, the checklist got stuck on engine start - so I went to turn it off, and its just flashing Green and will not turn off. I am running P3D V4 if that helps. Is there a way to force the checklist off now I am at Cruise? It would be nice to get it working for the descent again. Thanks
  12. Yea, sure Dave, I'm flying later on, I'll record via my Nvidia recorder and send it over.
  13. Hi All, Sorry if I have missed this if it has been posted before, but I am getting a strange jitter of the engine noise from the cockpit at Cruise, its almost like the engine noise is on repeat, but there is a ever so slight gap in the noise when it repeats, so effectually sounds like the sim hangs for a millisecond and then continues, however there is no hang - this happens every 30 seconds or so. Is anyone else seeing this issue? Thanks
  14. Hi Mathijs - just ran the tool and no issues were found. One thing I did note was that the following KB was installed on the 14th - not sure if this is relevant: https://support.microsoft.com/kb/4533002
  15. Hi Mathijs - the only thing I did was to zoom in on the MCDU - which I had done many times during the flight previously - I zoomed down to see the STAR information, and then it just froze, and CTD within 3/4 seconds.
  16. Hi All, Much to my annoyance tonight, I had a crash from the FMGS.dll file about 30 miles before TOD - all I did was zoom in on the MCDU and P3D just quit - didn't even give me a chance to recover. Was flying the A320 from EGLL to LFBD - not the longest flight Any ideas? Event log from event viewer is: Faulting application name: Prepar3D.exe, version: 4.5.13.32097, time stamp: 0x5d8abf93 Faulting module name: FMGS.dll, version: 3.64.0.63, time stamp: 0x5d9d8413 Exception code: 0xc0000005 Fault offset: 0x00000000000ba4b1 Faulting process ID: 0x3590 Faulting application start time: 0x01d5b502f0b3141c Faulting application path: C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe Faulting module path: C:\Users\%username%\Documents\Aerosoft\Aerosoft A320-A321 Professional\SimObjects\Airplanes\Aerosoft A320-A321 Professional Base\Panel_Fallback\DLLs\FMGS.dll Report ID: 5a2c050b-4af7-4a1f-9329-0492389a6923 Faulting package full name: Faulting package-relative application ID:
  17. Hi All, I too experienced this bug yesterday - initially with GSX2, but then with manual re-refuelling - interestingly I noticed with GSX2 that once the aircraft was fuelled, that I got a second fuel truck, although it didn't actually add any fuel, that is when the RefuelG stuck on the display. Had a 2 great first flights yesterday though with the A330, even if my landings were over 500fpm due to the weight! ;)
  18. Hi There, I was doing another flight last night - I took off with checklists and co-pilot enabled, and everything was fine - however about 4000 into the climb, the checklists stopped responding again - this is similar behaviour to my earlier post about this. I got to cruise alt - and attempted to make sure that the aircraft was in the correct state so that the Prep-Descent checklist would become enabled which I believed to be the following three items: TCAS TA or TA/RA plus TILT NORMAL = SET SEAT BELTS = OFF SLIDING TABLE COPILOT = EXTENDED But the checklist was still greyed out. Any ideas? Thanks
  19. Hi Rolf - I checked both pages and everything was greyed out - I must admit I have never seen that before, and I haven't seen it on any flights since.
  20. Good Evening, I've just taken off on a 3 hour flight, and my checklists were working perfectly on the ground, yet all of a sudden when climbing, I had nothing, and now when I check the MCDU, all the checklists are greyed out. I have about 2 hours before I need the Descent Preparation checklist, so not sure if its greyed out for a reason. I've checked all the switches that I can think off to make sure everything is right after takeoff. Any ideas? Thanks Matt
  21. Ah that's good to know. Like others however, this is my first flight after a PC rebuild - so I'll keep digging my end - I only saw the speed issue in Climb and Cruise, decent was ok until Final, where the managed speed shot up to 160knts, so I had to manually bring it back down.
  22. Just reading though this topic - I wonder how many people experiencing the 'bug' are using AlviaSoft's Electronic Flight Bag? - This is my first flight with it on trial and I'm seeing the issue, I will try it again without and report back
  23. Hi All, I was flying earlier today, and I noticed that my climb speed was sat at 180knts after 10000ft - I thought nothing of it and let the aircraft climb to cruise - where it was still sat at 180knts - if I took manual control of the speed and set it to 0.78mach, the aircraft met that speed with no problem, but as soon as I set managed mode on the speed selector - it wanted to drop back to 180knts again, even at cruise. The FMC is showing that it is expecting 0.78knts - however, managed mode doesn't seem to want to follow this. Haven't seen this before on any other flights Thanks
×
×
  • Create New...