Aerosoft official retail partner for Microsoft Flight Simulator !! 
Click here for more information

Jump to content
Sign in to follow this  
Fred

F-16 issue

Recommended Posts

I get this message on some paints of F-16. "Oh No That's Not the Right Aircraft"

I have version 1.21 installed and don't see any fixes for this. Pls. advice

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Vinflyer, but I have the newest full installer from Aerosoft version 1.21 and I am still getting this ridiculos error. Do you say that I need to go back in version number?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello;

Sorry that didn't work,I was just looking through the fliles I have,,and there was an missionpack update,,this should fix it,I also have the 1.21 version installed.

Mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello;

Ok,I un-installed,and re-installed the F-16,and F-16 mission pack,installed the mission pack update,which updates the panels in 5 models,everything is working correctly,no pop-ups about the wrong aircraft.I have Fsx Acc installed on the D-drive,with everything else,hopefully this helps.

mark

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't use the mission pack. Maybe that's why I have these problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

None at all. Just installed the latest full install package you have on your download-shop page saying version 1.21.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello Fred,

Did you completely un-install the old version. Maybe an idea to un-install then remove any F-16 aircraft folders that remain then re-install if using Vista/7 by right clicking on the installer icon and selecting, "Run as Administrator".

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did a try here and I still get the same problem. Error message "Oh no, That's not the right aircraft!" I also get this message when choosing the PC-pilot paint on the Beaver. Both installed as administrator.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haven't tried out all, but I know I get it when trying to fly RNoAF 277.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi folks,

had the same problem and got it fixed. I'll just copy & paste my reply from the old topic.

Posted 24 December 2009 - 01:20 PM

Hi there,

installed the F-16 (box) recently and applied the all-to-1.21 patch - so I came across this error as well.

I checked every single plane, but only the "Lockheed Martin F-16AM RNoAF, 277, 332 skv, KAIA" variant seems to have this issue.

In the SimObjects\Airplanes\Aerosoft F-16AM 9-12-370-33\Panel folder is the asc.cfg file, which contains these first three lines:

[General]

wavdir=SimObjects\Airplanes\Aerosoft F-16AM Display\Sound\Aerosoft_Sound_System

id=9xxxxxxx <8 digits>

Apparently, the id entry seems to be wrong, as the asc.cfg files of the other planes have 9 digits (which are not all the same btw).

In the end, I copied the id entry from another F-16AM type into this cfg and now the error is gone.

Basically, it's the same solution as Dag's <_<

Hope that helps.

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK this fix seems to do the trick, but Aerosoft must fix this asap. Others who are not so comfortable to do edits themselves need a new update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to hear you fixed it :)

I agree, Aerosoft should fix it with a new installer or patch (same for the Catalina).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Glad to hear you fixed it :)

I agree, Aerosoft should fix it with a new installer or patch (same for the Catalina).

I'll mention this to the devs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you Shaun. And thanks to McGoose for me helping out :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...