Jump to content

RED X at Jetbridges in ENGM in FSX:SE


Recommended Posts

Hi something has happened to mess up ENGM and the bridges have all gone to be replaced by Red X's.

 

I've been to a previous thread for the same problem in P3D and gone through the fix but it hasn't made any difference. I've also started again with a reinstall of ENGM etc, no difference, so repeated the previous fix - same problem remains.

 

I'm using Mega Airport Oslo2 V113 in FSX:Steam.  GSX also installed.  Latest version of SODE also installed.  The Oslo Jetway Configurator says that the SODE folder found.

 

Not sure what to do now!  Help would be welcome, thank you.

 

Jerry

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • jeremy betteridge changed the title to RED X at Jetbridges in ENGM in FSX:SE
  • Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

I tried both - no results for either.

Left click on the tab just makes the screen flash and shows the address at the bottom. 

Right click to open in new tab gives a blank screen.

 

As background, something must have  worked previously to be able to upgrade from the boxed version  to V1.1.3, but I can't remember how I did that I'm afraid.

Link to comment
Share on other sites

  • Aerosoft

I just saw that you use FSX:SE, according to the changelog the latest update was only for the P3D Version. Have you had the time to check the SODE log files? I'm rather certain that these Xs are the result of missing SODE files. The log will be able to tell you which files the program is looking for.

Link to comment
Share on other sites

I found one in the FSX SODE file:

 

[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to read Settings from SimObjectsDisplayEngine.ini file...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.SETTINGS : All Settings successfully read.
[13:44:16.486] DEBUG SODE.SETTINGS : CurrentSettings -> WatchDog=1; UserJetwaySound=1; SecMenuHotKey=SHIFT+VK_MINUS; AIDetection=1; AIJetwaySound=1 
[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to find Custom Configuration files...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Finding SDX CFG Files...
[13:44:16.486] INFO SODE.XML : sdx File Found: DrzewieckiDesign.sdx!
[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to build SimObject List out of Custom Config files...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Decompiling SDX Custom Config File
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Decompilation successful!
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Found valid SDX Custom Configuration
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Custom Configuration Data extracted
[13:44:16.486] INFO SODE.XML : sdx File Found: EPWA_X.sdx!
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Decompilation successful!
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to find XML Definition files...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.XML : Finding XML Files...
[13:44:17.361] WARN SODE.XML : \xml\ not found. Code(3) [C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\FSX\SODE\xml\*.xml]
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to build SimObject List out of XML definition files...
[13:44:17.361] WARN SODE.XML : No XML Files found! Nothing added to Lists.
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to generate Aircraft Parameter Map from the INI file...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.ACFTPARAMS : Door Parameters read for 4 ICAO Aircraft Types.
[13:44:17.361] DEBUG  : SDX/XML/INI Handling done! Start FS Processing...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.FSPROCESS : Trying to connect to FS...
[13:44:17.814] DEBUG  : Terminate SODE.
 

Link to comment
Share on other sites

  • Aerosoft
Just now, jeremy betteridge said:

I found one in the FSX SODE file:

 

[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to read Settings from SimObjectsDisplayEngine.ini file...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.SETTINGS : All Settings successfully read.
[13:44:16.486] DEBUG SODE.SETTINGS : CurrentSettings -> WatchDog=1; UserJetwaySound=1; SecMenuHotKey=SHIFT+VK_MINUS; AIDetection=1; AIJetwaySound=1 
[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to find Custom Configuration files...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Finding SDX CFG Files...
[13:44:16.486] INFO SODE.XML : sdx File Found: DrzewieckiDesign.sdx!
[13:44:16.486] DEBUG  : Trying to build SimObject List out of Custom Config files...
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Decompiling SDX Custom Config File
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Decompilation successful!
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : Found valid SDX Custom Configuration
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Custom Configuration Data extracted
[13:44:16.486] INFO SODE.XML : sdx File Found: EPWA_X.sdx!
[13:44:16.486] DEBUG SODE.XML : SDX Decompilation successful!
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to find XML Definition files...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.XML : Finding XML Files...
[13:44:17.361] WARN SODE.XML : \xml\ not found. Code(3) [C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\FSX\SODE\xml\*.xml]
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to build SimObject List out of XML definition files...
[13:44:17.361] WARN SODE.XML : No XML Files found! Nothing added to Lists.
[13:44:17.361] DEBUG  : Trying to generate Aircraft Parameter Map from the INI file...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.ACFTPARAMS : Door Parameters read for 4 ICAO Aircraft Types.
[13:44:17.361] DEBUG  : SDX/XML/INI Handling done! Start FS Processing...
[13:44:17.361] DEBUG SODE.FSPROCESS : Trying to connect to FS...
[13:44:17.814] DEBUG  : Terminate SODE.
 

This says, that SODE was unable to locate the sceneries XML files in the respective folder. Did you move anything there lately? Right now SODE (at least the log says so) does not find a single xml file, which means you should not have SODE at any airport.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share


×
×
  • Create New...