Jump to content

LSGG Install Issues p3d 5.1


Recommended Posts

Hello!

 

I'm having issues installing the Geneva scenery for P3D v5.1

 

As soon as the isntallation finishes and the configuration tool opens automatically, I get this error:

 

image.thumb.png.5d542988288a35b3df4e0a0303052017.png

 

Error text:

See the end of this message for details on invoking 
just-in-time (JIT) debugging instead of this dialog box.

************** Exception Text **************
System.IO.IOException: The process cannot access the file 'C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v5\add-ons.cfg' because it is being used by another process.
   at System.IO.__Error.WinIOError(Int32 errorCode, String maybeFullPath)
   at System.IO.FileStream.Init(String path, FileMode mode, FileAccess access, Int32 rights, Boolean useRights, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, SECURITY_ATTRIBUTES secAttrs, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
   at System.IO.FileStream..ctor(String path, FileMode mode, FileAccess access, FileShare share, Int32 bufferSize, FileOptions options, String msgPath, Boolean bFromProxy, Boolean useLongPath, Boolean checkHost)
   at System.IO.StreamReader..ctor(String path, Encoding encoding, Boolean detectEncodingFromByteOrderMarks, Int32 bufferSize, Boolean checkHost)
   at System.IO.File.InternalReadAllText(String path, Encoding encoding, Boolean checkHost)
   at System.IO.File.ReadAllText(String path)
   at configtool_Genf.Form1.Form1_Shown(Object sender, EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.OnShown(EventArgs e)
   at System.Windows.Forms.Form.CallShownEvent()
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackDo(ThreadMethodEntry tme)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbackHelper(Object obj)
   at System.Threading.ExecutionContext.RunInternal(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state, Boolean preserveSyncCtx)
   at System.Threading.ExecutionContext.Run(ExecutionContext executionContext, ContextCallback callback, Object state)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallback(ThreadMethodEntry tme)
   at System.Windows.Forms.Control.InvokeMarshaledCallbacks()


************** Loaded Assemblies **************
mscorlib
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4250.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/Windows/Microsoft.NET/Framework/v4.0.30319/mscorlib.dll
----------------------------------------
configtool_Genf
    Assembly Version: 1.0.0.0
    Win32 Version: 1.0.0.0
    CodeBase: file:///D:/FlightSim/P3D5%20Addons/Aerosoft%20Geneva%20Professional%20V5/LSGGConfig.exe
----------------------------------------
System.Windows.Forms
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4250.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Windows.Forms/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Windows.Forms.dll
----------------------------------------
System
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4200.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.dll
----------------------------------------
System.Drawing
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Drawing/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Drawing.dll
----------------------------------------
System.Core
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4220.0 built by: NET48REL1LAST_C
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Core/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Core.dll
----------------------------------------
System.Configuration
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4190.0 built by: NET48REL1LAST_B
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Configuration/v4.0_4.0.0.0__b03f5f7f11d50a3a/System.Configuration.dll
----------------------------------------
System.Xml
    Assembly Version: 4.0.0.0
    Win32 Version: 4.8.4084.0 built by: NET48REL1
    CodeBase: file:///C:/WINDOWS/Microsoft.Net/assembly/GAC_MSIL/System.Xml/v4.0_4.0.0.0__b77a5c561934e089/System.Xml.dll
----------------------------------------

************** JIT Debugging **************
To enable just-in-time (JIT) debugging, the .config file for this
application or computer (machine.config) must have the
jitDebugging value set in the system.windows.forms section.
The application must also be compiled with debugging
enabled.

For example:

<configuration>
    <system.windows.forms jitDebugging="true" />
</configuration>

When JIT debugging is enabled, any unhandled exception
will be sent to the JIT debugger registered on the computer
rather than be handled by this dialog box.

 

If I press "Continue" and enable the addon anyways, it doesn't seem to have any effect.

The addon doesn't appear in the scenery list and it looks like it's not installed

 

Link to post
Share on other sites
18 hours ago, arestifo said:

System.IO.IOException: The process cannot access the file 'C:\ProgramData\Lockheed Martin\Prepar3D v5\add-ons.cfg' because it is being used by another process.

It looks like the configurator tool try’s to access this file that is already used by another process. 
So two possibilities:

- installer and config tool try both to register the Addon

- another Addon, Installer, P3D is occupying the file. The registration of an Addon via commandline call of the P3D.exe takes sometimes very long. So don’t rush installations of several addons.

 

Fast Solution:

Just register the addon manually in the mentioned .cfg file.

I use the freeware Notepad++ to be sure to keep the correct format coding of the cfg file.

Link to post
Share on other sites
3 hours ago, masterhawk said:

It looks like the configurator tool try’s to access this file that is already used by another process. 
So two possibilities:

- installer and config tool try both to register the Addon

- another Addon, Installer, P3D is occupying the file. The registration of an Addon via commandline call of the P3D.exe takes sometimes very long. So don’t rush installations of several addons.

 

Fast Solution:

Just register the addon manually in the mentioned .cfg file.

I use the freeware Notepad++ to be sure to keep the correct format coding of the cfg file.

 

Thanks for your help!

 

I'm not running any other installation, I also tried installing the addon after restarting the computer. As far as I can tell, the installer is the only program accessing the file.

Link to post
Share on other sites

I tried adding the scenery manually to the scenery list, and this is the result:

 

- The apron is "sinking" in the ground

- In some places the ground textures are overflowing the airport textures

- The plane is floating 20-30cm above the apron

2020-11-8_13-7-24-319.jpg

2020-11-8_13-8-38-99.jpg

Link to post
Share on other sites
4 hours ago, arestifo said:

I tried adding the scenery manually to the scenery list, and this is the result:

 

- The apron is "sinking" in the ground

- In some places the ground textures are overflowing the airport textures

- The plane is floating 20-30cm above the apron

2020-11-8_13-7-24-319.jpg

2020-11-8_13-8-38-99.jpg

So you just added the install path (location of the add-on.xml) to the mentioned add-on.cfg?

Please show your addon Library. 

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, masterhawk said:

So you just added the install path (location of the add-on.xml) to the mentioned add-on.cfg?

 

No: when I open the `add-on.cfg` file, there are a bunch of weird characters on the last line of the file, almost looks like it's corrupted/an encoding error (note: I never touched this file)

 

However what I did is simply to add the scenery path to the scenery list using the P3D options menu:

image.thumb.png.548b79f35e122d9063669dda638f5fc6.png

Link to post
Share on other sites

Just for good measure:

  1. I cleaned up the corrupted addons file
  2. I manually added the entry for the LSGG addon

Still same results are the screenshots above: terminal are sunk in the ground and default airport textures are visible.

 

image.thumb.png.398815ec16b046c696d808e2a891b075.png

image.thumb.png.058dae2bb34a7a17ff6813a9159d21c1.png

 

Note that I also have Zurich Professional and I don't have any issue with it

Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, arestifo said:

I checked, it's the latest version for p3d v5

Ok, strange...because with the latest installer the corruption of the cfg was solved.
So you have 2.0.0.3 installed.
Settings like in manual?
If then are still elevations problems, there might be another addon with an AFCAD or alt correcton file for LSGG.
RFScenery/FSDreamteam are other vendors for LSGG in the past.

Link to post
Share on other sites
59 minutes ago, arestifo said:

The only addons I have installed in my sim are:

 

- FSLabs A320

- GSX

- Aerosoft Zurich v2

- Aerosoft Geneva

Please post your readme
"E:\Prepar3D Addons\Aerosoft\Aerosoft Geneva Professional V5\Readme.txt"

Do you have all this files:
image.png

Link to post
Share on other sites

I just tried landing in LSGG and it seems the ILS RW22 is not working. I was setting frequency 108.7 as per latest published charts, but I got no signal at all in the sim.

 

Thankfully I was using the A320 and I performed an RNAV approach instead, but I hope we can sort out those issues

Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, arestifo said:

I just tried landing in LSGG and it seems the ILS RW22 is not working. I was setting frequency 108.7 as per latest published charts, but I got no signal at all in the sim.

 

Thankfully I was using the A320 and I performed an RNAV approach instead, but I hope we can sort out those issues

 

 

Link to post
Share on other sites
On 11/9/2020 at 5:42 PM, arestifo said:

Nice thanks! Now let's see if we can sort out the other issue

 

Please answer the still open questions:

 

On 11/8/2020 at 8:30 PM, masterhawk said:

Ok, strange...because with the latest installer the corruption of the cfg was solved.
So you have 2.0.0.3 installed.
Settings like in manual?

 

Link to post
Share on other sites

I already answered all the above questions and provided the requested details:

  • I followed all the instructions as per manual
  • I installed the latest version (the version number is also visible in the README I posted)
Link to post
Share on other sites

I uninstalled GSX completely as it started giving me problems with SODE connections in other aiports.

 

Without GSX installed, same result: airport buildings are "sunked in" the ground and default ground textures overalp the airport ones in certain areas

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...