Jump to content

Mega Airport Ben Gurion - Issues thread


ageva
 Share

Recommended Posts

3 hours ago, masterhawk said:

my two cents regarding the xml:
image.png
 

 

1 hour ago, chkl said:

Thanks both, we will check it tomorrow. Hopefully we can confirm that the solution and send it as a fix on Monday. 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs
1 hour ago, chkl said:

It also contains the not required parts. Mine is also working fine and I now load the default.xml via autogenconfigurtionmerger.

  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Stef1961 said:

Hi 

I've just purchased LLBG but i'm getting an insert disk 1 message when i click on the install button.

Am i doing something wrong?

Redownload the installation file, run as administrator, check av off... Hope this works for you 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs
1 hour ago, Stef1961 said:

Hi 

I've just purchased LLBG but i'm getting an insert disk 1 message when i click on the install button.

Am i doing something wrong?

Be sure to extrat all files into a folder. The included zip funtion of windows explorer let you accesss the zip, but you need to extract the content, else the installer won't work.

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs
On 10/2/2020 at 6:14 PM, ageva said:

The hotfix deleted the SODE files related to the jetways....
I'm attaching the two files VDGS/non VDGS - just download the one you need and move it into C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml

 

We will ask Aerosoft on Monday to fix it.

Drs_llbg-jetway-vdgs.xml 35.03 kB · 24 downloads Drs_llbg-jetway-NO-vdgs.xml 15.09 kB · 13 downloads

Oh, the updater moved the folder "Ben Gurion 2 sode jetway options" from 
C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml
to
C:\ProgramData\12bPilot\SODE

Link to comment
Share on other sites

vor 2 Stunden , masterhawk sagte:

It also contains the not required parts. Mine is also working fine and I now load the default.xml via autogenconfigurtionmerger.

So with this xml, the autogen problem is solved or do I habe to do something else with the Autogen folder? 

Kind Regards 

Patrick 

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, masterhawk said:

Oh, the updater moved the folder "Ben Gurion 2 sode jetway options" from 
C:\ProgramData\12bPilot\SODE\xml
to
C:\ProgramData\12bPilot\SODE

Yep, Aerosoft will fix it all during the week, sorry for that

Link to comment
Share on other sites

22 hours ago, Matty21 said:

I can’t get gsx jetways to work it’s working on sode but rather the gsx 

 

My SODE jetway is much more accurate to the real jetway in LLBG so I don't have any reason to put option for replace by GSX jetway but... you can do it your self by removing in the SODE XML folder

 

Link to comment
Share on other sites

I just try to give some remarks on the issue that I notice here. personally it was a long tension day but I'm pleased  from the result and that the problem isn't something that I and Amos that help me with "bureaucracy" such as XML's

I shell try tomorrow MASTERHAWK xml at first only in the main "Mega Airport Ben Gurion V4" 

the ILS30 solved by deleting the ILS30 from LLJR this airport dose not   exist in real but LM did not remove it from the sim! in real the ILS30 instrument  moved from the LLJR to rwy30 in LLBG so in the sim we have two. 

as for SODE  jetway and SODE VDGS that looks and works great in my opinion. it will be solved so users could chose for an empty board  that can be edited (as a choice) with GSX or so 

OK my English is a bit funny and that the reason  that it's better for me to keep silence and get help from Amos :)

Thanks

David

 

 


 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs
55 minutes ago, Swisspilot said:

So with this xml, the autogen problem is solved or do I habe to do something else with the Autogen folder? 

Kind Regards 

Patrick 

Depends...
My system is configured and running autogenconfigurationmerger since years. All I had to do was editing the xml like above (+ removing the Addon.Component section "autogen") and adding a "autogen" folder inside the existing autogen folder, where I placed the default.xml. No, idea if LM fixed the problem with v5, that's why I use ACM. It worked for me since v4.

But if you don't run ACM, wait until an offical update/solution.

Link to comment
Share on other sites

vor 29 Minuten, masterhawk sagte:

Depends...
My system is configured and running autogenconfigurationmerger since years. All I had to do was editing the xml like above (+ removing the Addon.Component section "autogen") and adding a "autogen" folder inside the existing autogen folder, where I placed the default.xml. No, idea if LM fixed the problem with v5, that's why I use ACM. It worked for me since v4.

But if you don't run ACM, wait until an offical update/solution.

Will send you a PM. 

Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, Matty21 said:

Anyway to get gsx jetways going I’m only getting the standard sode ones 

Remove LLBG sode xml from the programdata sode XML folder

move gsx ini from the folder inside the Aerosoft scenery to the LLBG\scenery folder

Link to comment
Share on other sites

8 hours ago, masterhawk said:

It also contains the not required parts. Mine is also working fine and I now load the default.xml via autogenconfigurtionmerger.

I believe the autogen entry is the best most compatible way to work I do not use the autogenconfiguration merger due to past conflicts with Orbx

Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Mikealpha said:

Hi David,

 

could you check the SODE VDGS implementation. At some gates they do not indicate at all, at some gates (e.g. C8) they indicate STOP already very far out from the final position.

I copied the VDGS xml in place.

 

Mike

I did the check that some freeware jets, also moved the A321 B737 B747 from fsx 😐   and all works ok. some other  freeware doesn't! activate the VDGS.  of course all (not on my system) PMDG and QualityWings Ultimate Boeing 787. work nice 

can you please give me the lists of stands and type of aircraft will check again

David

 

Link to comment
Share on other sites

Vor 1 Stunde, David Rosenfeld sagte:

I did the check that some freeware jets, also moved the A321 B737 B747 from fsx 😐   and all works ok. some other  freeware doesn't! activate the VDGS.  of course all (not on my system) PMDG and QualityWings Ultimate Boeing 787. work nice 

can you please give me the lists of stands and type of aircraft will check again

David

 

 

Ok, I will do. In the meantime you might check the one I mentioned : "at some gates (e.g. C8) they indicate STOP already very far out from the final position."  Type of aircraft is FSLabs A320, it usually works fine with VDGS.

Interestingly, here one can see the VDGS at LLBG in action. Bit strange it was uploaded at "funny video", but doesn´t matter : https://funny-video-online.com/watch/o5z2m3q4p4v353f5n2c4j4.html

 

Link to comment
Share on other sites

  • Deputy Sheriffs
6 hours ago, chkl said:

Remove LLBG sode xml from the programdata sode XML folder

move gsx ini from the folder inside the Aerosoft scenery to the LLBG\scenery folder

Sure? I checked the ini, there are only pushbacks defined and no jetways.

Link to comment
Share on other sites

41 minutes ago, goldfisch said:

 

The ILS30 is working fine now.

 

But now there are some trees on the apron:

 

 

LLBG QW789.jpg

Its layer order in the ADD-ON.xml 

please show me. it will be fix'd hope until tomorrow 

as for now look here

 

 <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>Autogen\scenery</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport - Autogen</Name>
    <Layer>540</Layer>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>TLV</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport - Tel Aviv City</Name>
    <Layer>541</Layer>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>LLBG</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport</Name>
    <Layer>542</Layer>
  </AddOn.Component>
</SimBase.Document>

 

  please look on the layer order

 

Link to comment
Share on other sites

vor 23 Minuten, David Rosenfeld sagte:

Its layer order in the ADD-ON.xml 

please show me. it will be fix'd hope until tomorrow 

as for now look here

 

 <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>Autogen\scenery</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport - Autogen</Name>
    <Layer>540</Layer>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>TLV</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport - Tel Aviv City</Name>
    <Layer>541</Layer>
  </AddOn.Component>
  <AddOn.Component>
    <Category>Scenery</Category>
    <Path>LLBG</Path>
    <Name>Ben-Gurion Intl Airport</Name>
    <Layer>542</Layer>
  </AddOn.Component>
</SimBase.Document>

 

  please look on the layer order

 

 

In my file all 3 components have the same layer, so I will wait for the fix.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...