Jump to content

Recommended Posts

Hi,

I don't have RAAS sound working on CRJ Professional except the 700 model. Is this an issue?

Thanks,

Greg

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, ceklund said:

RAAS is not working on my Airbus!

If so, please post in the correct forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greg, are you on the latest CRJ Version?

Some version before there was an issue where only the CRJ700 has the RAAS active.

 

RAAS works with Version 2.0.0.3 and.all CRJ Pro´s well.

Please check the Master Volume if you open the RAAS-Profile for the CRJ.

 

Wolfgang

Share this post


Link to post
Share on other sites

I updated to ver .3. No luck. Only the 700 and 550 has RAAS. Now my A330 is missing RAAS! Is there a way to reinstall RAAS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, you can reinstall RAAS but before you do please load the aircraft and check under Addons in P3D that it's not been disabled.  If it's not been disabled, you can install RAAS by running the RAAS installer located in the "SupportFiles" folder where you installed the Airbus.  I'm not sure where or if the same installer is present for the CRJ (as I don't have it installed) but I assume it should be the same.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstalled RAAS for my A330. OK now. The CRJ model 900 and 1000 still do not have RAAS after reinstalling the software. I ran the update also with no luck. Is there a way to run the RAAS program for the CRJ Pro so I don't have to reinstall the CRJ? I also checked the P3d aded on menue and the 900 and 1000 do not have RAAS listed like the 700 or 550.

Share this post


Link to post
Share on other sites
52 minutes ago, Greg Moore said:

Reinstalled RAAS for my A330. OK now. The CRJ model 900 and 1000 still do not have RAAS after reinstalling the software. I ran the update also with no luck. Is there a way to run the RAAS program for the CRJ Pro so I don't have to reinstall the CRJ? I also checked the P3d aded on menue and the 900 and 1000 do not have RAAS listed like the 700 or 550.

 

If you asking me, then the answer is that I don't know (see my post above, which may help  you).

 

Best wishes.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Found this in the RAASPRO log

 

Searching for Flight Simulator's Main Window...
Retrieving Flight Simulator's Path and Version...
It's a supported Flight Simulator...
Retrieving RAAS Pro version...
RAAS Pro version: Version: 2.9.92.173 
Reading the INITIALIZATION file...
Checking for updates...
Connecting to the Flight Simulator...
Attempting to connect to the Flight Simulator...
CONNECTED! to Flight Simulator...
Initializating RAAS system...
LOG EVENT -> Database directory: 
LOG EVENT -> C:\Program Files\Lockheed Martin\Prepar3D v4 
LOG EVENT -> R4.CSV file found....
LOG EVENT -> SCHEMA.INI file found....
LOG EVENT -> Reading SCHEMA.INI file....
LOG EVENT -> DATABASE CONNECTED!....
Building sound sets list...
Sound set(s) FOUND!...
Building profiles list...
Openning DEFAULT profile...
Unloading PREVIOUS sounds set...
Loading CURRENT sounds set...
Sounds set LOADED SUCCESSFULLY!...
Registering Custom Event Handler...
Creating profile font...
LOG EVENT -> Initialize COM....
Aircraft Loaded....
C:\Program Files (x86)\aerosoft\Aerosoft CRJ Professional\SimObjects\Airplanes\Aerosoft CRJ-1000 Pro\CRJ1000_AMM.air 
Aerosoft CRJ-1000 Pro 
Searching for associated profile....
Couldn't find ANY associated profile... 
Switching RAAS system OFF! 
Aircraft Loaded....
C:\Program Files (x86)\aerosoft\Aerosoft CRJ Professional\SimObjects\Airplanes\Aerosoft CRJ-1000 Pro\CRJ1000_AMM.air 
Aerosoft CRJ-1000 Pro 
Searching for associated profile....
Couldn't find ANY associated profile... 
Switching RAAS system OFF! 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can only strongly advice you to install nothing under C:\Program Files (x86).

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

First have a look into the RAAS Profil Folder:

...\AppData\Roaming\RAASPRO\Profiles

 

If there are no profiles for the CRJ900Pro and CRJ1000Pro, you can create them yourself.

To do this, start P3Dv4, load the CRJ700Pro, open the Add-ons menu, open RAAS.
Create (name of the aircraft)
Make your settings
Save
Link to current model ( important )

Do the same for the CRJ1000Pro

 

Wolfgang

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did it, but when I open the CRJ 900 or 1000 open the add-ons menue there is no RAAS Pro to set up.

Share this post


Link to post
Share on other sites

But you have the profiles into the RAAS profiles Folder?

 

Greg, like suggested from Otto make a clean new Installation outside of C:\Program Files (x86). This Folder is protected from Windows against changes und make sometimes strange Problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reinstalled into the Program folder. Still no RAAS for 900 or 1000. I next created profiles for the 900 and 1000. Loaded the CRJ 1000 and the add-om menu does not show RAAS PRO.  How can I add them if the RAAS menu is not there?  Yes the profile folder shows the 900 and 1000. Is there a way to just run RAAS? I can't find a folder or exe. to run it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I installed all Aerosoft Airbuses and CRJ to Program files folder Still the same issue.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, mopperle said:

I can only strongly advice you to install nothing under C:\Program Files (x86).

7 hours ago, mopperle said:

Thanks for the info. I reinstalled my Airbusses and CRJ.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did a support ticket with FSCrew2 and they found the acft cfg files on the 900 and 1000 have the wrong max gross weight entered. Changed the numbers and now it works fine!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good to know.

But I wonder what RAAS has to do with max gross weight of the aircraft?
Sometimes the simulators are strange 🙂

 

Wolfgang

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Greg Moore said:

Changed the numbers and now it works fine!

 

Hello Greg.  Would you let us know what FS2Crew said so we can check our aircraft.cfg files - thanks.

 

Bruce R

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Check the 900 cfg file for max_gross_weight. Change to 82500. The 1000 should be 92300. Open the sim and select 900 or 1000 and open the add-on drop down menu. Open the RAAS to make sure it’s turned on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I told you, sometimes the simulator is strange 🙂 although I think that this happens during the installation.

 

The entries in the respective aircraft.cfg`s correspond to the information given in the CRJ brochure of Bombardier.

As long as the advice helps 🙂

 

Wolfgang

CRJ900_Gross.thumb.jpg.ebbd191ba72e3d6fc67c33c6af9737de.jpg

 

CRJ1000_Gorss.thumb.jpg.363a24a8683edf17fb151bd6d3c3ad09.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bryan York (FS2Crew) emailed me a few days ago and asked me to add a couple of variables for use with RAAS. It's very well possible that he wants to use them to fix this issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...