Support overload. We are currently seeing 65% more demand for support then we normally see. We can only assume this is because more people are at home due to the corona crises. Our complete support staff is online and they are working flat out, but it will take some days before we can scale up resources. Please be patient.

Jump to content

Recommended Posts

I'm in my descent phase and I just noticed that when I extend the speedbrakes, sometimes the extension is uneven between the right and the left wings:

Left Speedbrake.png

Right Speedbrake.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

same here thought it was fixed after one of the updates but it´s still present

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well what you show is of course normal if some right bank input was given.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This was during descend and I open the speedbrakes a quarter to keep the speed a bit lower, no turn was initiated. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

But if you are on AP it could be the AP that controlled that. Again, what you show is a normal configuration. I am not saying there can't be an issue but the image does not show one.

Just put the A330 on the ground, speedbrakes 1/4 out and give right stick.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the video you can clearly see that when extending the spoilers on the ground they are definetly out of sync (left side deploys much earlier than right side). Also when fullly extended you can see that the final position on the left side is correct and the right side is only approx. 3/4 or a bit more than that deployed. This doesn´t change even when fully deflecting the control surfacs to the left and right. The view position on the right side is the exact same as for the left side just mirrored so this ha nothing to do with the point of view.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This issue could be fixed on the next experimental update. Could be related to the FBW reset issue that we found out with the elevators not always working as intended. This update (1.0.0.7) should be out tomorrowon experimental channel, so please give it a try then again and let us know if it's still happening. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After the update (1.0.0.7) the issue is still there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thanks for the feedback. Currently we unfortunately have no idea what is causing this. Cannot reproduce it either. We will however keep eyes open during our tests. Also if you find anything that could help us recreate this problem, please let us know.

  • Thanks 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

I also have witnessed this issue with spoilers with 1.0.0.7

 

Regards

Craig

Share this post


Link to post
Share on other sites

One of our developers was able to reproduce and debug this issue. We are hoping to have this fixed on the next update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, Secondator said:

One of our developers was able to reproduce and debug this issue. We are hoping to have this fixed on the next update.

 

Or sell our new, proprietary special super secret spoileron concept to Airbus!  LOL!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...