Jump to content
klisura

A330 Crash after updating A320 to v.1.3.0

Recommended Posts

Everything was ok before I uninstalled and reinstalled the A320 (v.1.3.0).

Now when I load the 330 I got a CTD.

The 320 works.

If I load the 320 and then the 330 it works.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

encountered the same error, immediately after installing version 1.3.0.0, going to load the plane the crash simulator

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, DaveCT2003 said:

Did you guys reboot after installing?

 

Sure. Both after uninstall and after reinstall.

I tried to unistall the 330 and reinstall it but always crash on loading the flight

Share this post


Link to post
Share on other sites

What is writen in the Windows Event Viewer at the time of crash?

Do you load a saved flight and getting the crash, or do you load a default aircraft first, swichting to the Airbus and getting the crash?

 

Wolfgang

Share this post


Link to post
Share on other sites

In the event viewer I got these errors:

first:

 

svchost (5484,R,98) TILEREPOSITORYS-1-5-18: Si è verificato l'errore -1023 (0xfffffc01) durante l'apertura del file di log C:\WINDOWS\system32\config\systemprofile\AppData\Local\TileDataLayer\Database\EDB.log.

 

and then this one:

 

Nome dell'applicazione che ha generato l'errore: Prepar3D.exe, versione: 4.5.13.32097, timestamp: 0x5d8abf93
Nome del modulo che ha generato l'errore: ucrtbase.dll, versione: 10.0.18362.387, timestamp: 0x4361b720
Codice eccezione: 0xc0000409
Offset errore 0x000000000006db8e
ID processo che ha generato l'errore: 0x4200
Ora di avvio dell'applicazione che ha generato l'errore: 0x01d5c3327bb3ab8d
Percorso dell'applicazione che ha generato l'errore: D:\Lockheed Martin\Prepar3D v4\Prepar3D.exe
Percorso del modulo che ha generato l'errore: C:\WINDOWS\System32\ucrtbase.dll
ID segnalazione: c22a9619-e909-4227-b80d-93c651bd94e0
Nome completo pacchetto che ha generato l'errore: 
ID applicazione relativo al pacchetto che ha generato l'errore: 

 

I didn't load a saved flight. I started P3d and launched A330 then P3d crashed

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have the same problem. I removed the A320-A321 to install the new version (1.3.0.0) and started to have this problem of crash on both A320 and A330.

This evening I removed A320 and A330 to reinstall then (320 then 330). I still have this issues.

I noticed the A320-214 CFM doesn't crash.

 

Vincent

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, Vincent14 said:

Hello,

 

I have the same problem. I removed the A320-A321 to install the new version (1.3.0.0) and started to have this problem of crash on both A320 and A330.

This evening I removed A320 and A330 to reinstall then (320 then 330). I still have this issues.

On the opening windows of P3D, selecting the A330 makes P3D crashing on loading. For the A320, it's strange: it looks like the crash of P3D depends of the type!

 

Vincent

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,
I faced a similar problem after updating the A320-21 vs 1300 and the A330 v exp. 1006 :
In p3DV4 when I selected the A330 aircraft it appeared fine with its livery in the preview window. 
But as soon as I started loading it, it disappeared from the window with a "No Preview available" message: 

 

followed by the immediate crash of P3DV4.
I did again  uninstall-install A320-21 + A330 with reboot but each time without success.

Then after a day's investigation I finally solved my issue:
1- Uninstall  A320-21 and A330

2-As you know the P3DV4 default scenario is in these two files :
     [Prepar3D_Default.fxml] and [Prepar3D_Default.wx]
      Path C:\User\AppData\ Local\Lockheed Martin \Prepar3D v4\   
      -So I deleted these 2 files 

3-I also deleted in ...\my Documents\[ Prepar3D v4 Files] any files related to the A320-21 and A330 
      (of course made a backup).  
4-Then P3DV4 automatically created the default scenario (F22 at Eglin) .
5-I reinstalled the latest versions of A320-21 and A330

 

And everything was okay. 

 

Hope this helps

 


 

A330 Preview selected.PNG

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

I partially solved deleting p3d.cfg and genereting a fresh one.

I say partially because when I press ok to loading the flight p3d freezes for 2 seconds ... it doesnt't crash but something mess my setup... I'm very disappointed.

Aerosoft with its updates fixes one thing and broke 2...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...