Recently we have seen a lot of codes used to unlock our products being offered for discounted prices. Almost all of them are bought using stolen credit cards. These codes will all be blocked by our systems and you will have to try to get your money back from the seller, we are unable to assist in these matters. Do be very careful when you see a deal that is almost too good to be true, it probably is too good to be true.

Jump to content
barrendrop3

A320 into EGPD Aberdeen ILS 16 freq

Recommended Posts

Hi
Recently flew to EGPD and ILS 16 selected for arrival the pretuned freq in the FMC was 109.10 and there was no ILS, looked at charts and it should be 109.90. tested today the 16 approach in a my cessna and 109.90 was working, Have checked with Navigraph and they confrim  109.90 is in their 1902 cycle, but they also report the airbus doesnt always auto preset the correct frequency

They suggested reporting it here now they have investigtated at their end


Can you check and report on it here please and what is the way to input correct freq if its found to be incorrect?

 

regards

Derek

 

NB I do not haave RASS installed as that stops my sim from starting, very happy with all other aspects of this  Airbus Pro family
 

Share this post


Link to post

Tried to duplicate but only got 109.90 ILS 16...

Can You inform about the whole route You flew because sometimes the system will be stuck to a previous frequence

so you have to make a manual reset....

Did You change destination ..??

Share this post


Link to post

And you have set the database in the Airbus Configurator to Navigraph?

Share this post


Link to post

yes Navigraph and all other airports i have flown to have been correct, 15 to 20 flights completed no probems. I flew from BIRK to EGPD  route from simbrief and I didnt change my destination during the flight either

 

I will retry it again

 

 

Share this post


Link to post

When you try again, please make a screenshot of the PFD and also from the MCDU showing the active databases.

Also, are you using am addon airport or the deafult one?

Share this post


Link to post

the scemery is UK2000 and the Freguency 109.90 is correct and works with other aircraft fine

Share this post


Link to post

I looked up the chart in Navigraph and it indeed shows 109.9 for the frequency. Also, it doesn't look like you exactly answered Otto's question about setting the nav data source in the Airbus Configurator to Navigraph. Is it so set?

Share this post


Link to post

Just made a flight to EGPD with the Navigraph database and all was fine:

2019-02-25_11h29_01.jpg
2019-02-25_11h31_44.jpg

 

I'm really wondering where your bus takes the other freq from. Thats why I also asked you to show screenshots.

Share this post


Link to post

It really means a lot to us to solve these kinds of issues, but when we are unable to recreate the issues we really need help.

Share this post


Link to post

I will fly again tomorrow into EGPD, may be it was a one off error

I will report either way after the flight

Share this post


Link to post

flew to Aberdeen again today and all was fine ILS 109.90 was working perfectly . so please close this post as complete, It must have been a one off problem, with either me or the sim

Share this post


Link to post

Good to know; in case you experience this again, please comeback with screenshots and other possibly usfull details.

 

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...