Jump to content

Recommended Posts

We will be doing a full complete build next week as we really have the idea that the issue you face if one caused by a mix of files. What you 'always' see is something we are sometimes see (under conditions we are trying to pin down) so it will be good if all people are on the same platform.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
  • Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Popular Posts

Speed bug and loss of power bug experienced only on customer's pc... The solution is to become developers, or at least, buy their pc

They are also dozen of people telling you they experience this problem on every flight; thus, using your own logic, there's obviously something wrong with your code.  Worse, your team appears incapabl

I have encountered the speed bug now, too. Its happend after the step climb from FL340 to FL390. The managed speed dropped down to 109.   I have just a video showing the bug, not w

Posted Images

I, too, am suddenly experiencing this issue as we speak for the first time.  I've completed about 100 flights or so since purchasing Airbus Professional and have not had any issues until this flight.

 

Operating System: Windows 10
Simulator version: P3D v4.4.16.27077
Airbus version: 1.2.1.5
Add-ons in use: Active Sky, OrbX Scenery, FSDT GSX


System specs: Intel Core i7 4790, 16GB RAM, GTX970, Samsung SSD HD

Description of the issue: I am currently flying the A319 CFM; I noticed after taking off, raising the landing gear, and retracting flaps that the speed would not go above 200 knots IAS on the PFD.  The autopilot was engaged (managed climb mode), as well as autothrottle (in managed mode).  I thought maybe there was a speed restriction in the SID for 200 knots, but after checking the route in the MCDU I found that there were no speed restrictions.  Also, to my surprise, I noticed that the managed climb speed in the MCDU was clearly set to 299/.79, however, the autothrottle/autopilot would just not follow it.  I manually selected the speed at that point.  Just to try it once I reached climb (37,000 feet), I pushed the speed knob to try managed mode again, and even though the MCDU showed a programmed cruise speed of Mach .79, when I hit the button magenta speed commanded on the PFD immediately dropped to 99 knots!

Are you able to reproduce the issue? This is the first flight I have had this problem on, but I will enable logging and try a few more flights over the next couple of days.

Additional information (route, weights, special area where the issue occurred etc.):

Route: (KPHX to KORD) - KPHX FORPE1 ABQ FTI J18 GCK J96 IRK BENKY5 (No Speed restrictions on SID)

 

Weights:

ZFW - 114,785 lbs.

Taxi - 137,607 lbs.

T/O - 136,409 lbs.

LDGW - 123,819 lbs.

118 PAX, 5354 lbs. of Cargo, and 20,000 lbs. of Fuel on Board

  • Upvote 3
Link to post
Share on other sites

Morning, i am having the same issue after a full reinstall, shutdown, AV off. I climbed up to CL and then speed started decreasing. I'm sure it's nothing overly crazy that can't be fixed. When i update the buses, should i exclude the experimental updates and just stick with the regular? Thanks for the great products.

2019-1-20_16-34-25-908.jpg

2019-1-20_16-34-27-304.jpg

Link to post
Share on other sites

Alright, thanks!

Please update to the latest version using the ASUpdater. It should update to version 1.2.2.1 (experimental updates unchecked). 

Also, see what Mathijs said above. We are working on a new complete build of the Airbus and we hope it puts everyone back on a clean setup if there has been anything in the past updates that could have gone wrong and left the bus in a state where people see these issues. So we'll see if we still get reports on this issue after that update. Stay tuned!

  • Upvote 2
Link to post
Share on other sites

We have just pushed out version 1.2.3.0. Please let us know if you still experience this issue on the new version after a clean install. Also the new logging features are again available after withdrawing 1.2.2.2, so if you experience the issue still try to get some log files or saved flight file before the issue happens (through autosave for example).
 

 

Link to post
Share on other sites

Hi and thanks for releasing the new version!

 

Is this the recommended clean install procedure?

 

1) remove the product using the Windows Software control panel (do not manually delete the program files)
2) do a disk check (right click on the drive, select properties, select tools, select check now)
3) reboot your computer
4) log in with administrative rights
5) disable the anti-virus software temporary
6) install the product
7) enable the anti-virus software
8. defragment your disk (NOT if you are using a SSD)

 

I looked for a sticky about clean installs, but I couldn't find one.

 

Many thanks,

 

Dave.

Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Secondator said:

We have just pushed out version 1.2.3.0. Please let us know if you still experience this issue on the new version after a clean install. Also the new logging features are again available after withdrawing 1.2.2.2, so if you experience the issue still try to get some log files or saved flight file before the issue happens (through autosave for example).
 

RE new logging features, are there new logging options in the Aerosoft A318/A319 Configurator?  I just see the same three as before - FMGS, A3XX Connect Pro, and Alt Process. 

 

I uninstalled and re-installed by the above process.

 

 

Harold

Link to post
Share on other sites

A319 v1.2.3.0 managed speed drop approx. 6 mins after takeoff.  Was climbing nicely at 250 kts until drop to 195 kts happened.

 

Did not have logging enabled, so I will setup again with logging and re-fly.

 

UPDATE.  When I went into the configurator to turn logging options on, I noticed the CI option was checked (0-999).  I was using a CI of 30 in this flight.  I cleared the check mark to use the 0-99 scale ofr the re-fly.

 

Harold

A319 v1230 initial climb 5800 KCLT-KPHL managed speed drop.JPG

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, haroldeh said:

RE new logging features, are there new logging options in the Aerosoft A318/A319 Configurator?  I just see the same three as before - FMGS, A3XX Connect Pro, and Alt Process. 


The logging is still the same, we have just enabled more parameters to be logged within these files, especially the ALT Process log.

Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Irishcurse said:

1.2.3.0 In the climb same problem. Over 3 months now. I hope this gets resolved soon.

Please enable logging and provide the log file. This will help to track it down.

And what happened to you, please some description, as requested in first post.

Link to post
Share on other sites

Hello, i have the same problem with the new update. The manged speed goes down in the climb to only 220 knots.

Update: then i reach cruise the managed speed goes down to only 120 knotes so need to fly with selcceted speed. you can see in the MCDU that the managed speed normaly set right (.78)

I have version 1.2.3.0 installer from aerosoft.

Desktop Screenshot 2019.01.31 - 17.38.48.03.png

Desktop Screenshot 2019.01.31 - 17.47.30.16.png

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
20 hours ago, Irishcurse said:

I am not a beta tester. I am just letting you know it isnt working as it hasnt for the last 3 months. Sorry. Beta testers get the product for free.

 

 

I understand... many people in our community don't understand flight sim development and why customer bug reporting is so important.

 

It's true, beta testers receive the product that they're testing for free.  So in this case, that's $80 USD for 3 years of work.  See, Beta Testes are often very experienced flight simmers and real world pilots who could absolutely pay for the product, and the time and knowledge they provide to the effort far exceeds what any developer could ever afford to pay them.  On top of that, given the number of different flight sim computers and different configurations is almost incalculable given the amount of different hardware and software (especially the vast number of flight sim addons, Windows updates, etc.), thus we have to rely on the community to report bugs, and if they report a bug then it's almost worthless to do so unless than provide a little more information.

 

See, if we were to perform development like some people think we should, then one Airbus product would either take 15 years to develop or it would sell for between $1800 and $3600 USD per copy - or some combination of the two.

 

It's up to you if you want to provide information on this bug... but before you decide, you need to know that MANY customers and Beta Testers have not experienced this issue.

 

Anyway, the choice is yours, and I don't have a problem with you not providing additional information. I just thought I'd give you a little background info.

 

Best wishes!

 

Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, DaveCT2003 said:

See, if we were to perform development like some people think we should, then one Airbus product would either take 15 years to develop and it would sell for between $1800 and $3600 USD per copy.

 

 

In the field I work (civil engineering) there's a saying that basically goes "if you have a perfect set of plans, you paid too much for them."  The punch line being, of course, that there's no such mythical creature.  I would expect software development is much the same.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites
3 hours ago, DaveCT2003 said:

 

 

I understand... many people in our community don't understand flight sim development and why customer bug reporting is so important.

 

It's true, beta testers receive the product that they're testing for free.  So in this case, that's $80 USD for 3 years of work.  See, Beta Testes are often very experienced flight simmers and real world pilots who could absolutely pay for the product, and the time and knowledge they provide to the effort far exceeds what any developer could ever afford to pay them.  On top of that, given the number of different flight sim computers and different configurations is almost incalculable given the amount of different hardware and software (especially the vast number of flight sim addons, Windows updates, etc.), thus we have to rely on the community to report bugs, and if they report a bug then it's almost worthless to do so unless than provide a little more information.

 

See, if we were to perform development like some people think we should, then one Airbus product would either take 15 years to develop or it would sell for between $1800 and $3600 USD per copy - or some combination of the two.

 

It's up to you if you want to provide information on this bug... but before you decide, you need to know that MANY customers and Beta Testers have not experienced this issue.

 

Anyway, the choice is yours, and I don't have a problem with you not providing additional information. I just thought I'd give you a little background info.

 

Best wishes!

 

Up to me? Dave you tried to tell me 3 months ago that even though prior to the updates I had no problems that the problem was suddenly I wasn't entering the info in the CDU correctly. Worked with 1.2.0.0 but with the next update suddenly I am a moron that can't enter the info. This has been going on for over 3 months. This is turning into the CRJ. My trouble has no consistent trend other than it happens 99% of the time in all models. I should fly the same flight over again like a beta tester to try and reproduce the bug. No, I don't enjoy the hobby so I can be a beta tester."Because Many customers and Beta testers have not experienced this issue" it makes it up to me and others that have to be the Beta testers for Aerosoft? You beta test for other developers. You obviously enjoy it so the rest of us should too I guess only we get to pay for the opportunity. Kind of like another AIrbus developer did.

  • Upvote 1
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×
×
  • Create New...