Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Airbus666

Autopilot is not working properly

Recommended Posts

Just installed 1.0.0.5 and did a test  flight and this is my result.

 

I reached my cruise altitude of FL310 so far so good. Then, the next waypoint was activated but the plane did not follow the path to it. I set a direct to the waypoint but it didn't help as well. Moreover, the plane does not accerlerate. I am at the climb position with the thrust levers, I have the adequate pitch and I do not climb anymore so why is it not accelerating.

 

The MCP is set correctly (NAV mode to follow the path).

 

As always, help is much appreciated as well as all the fast fixes that will be pushed out.

2017-8-10_13-16-13-620.jpg

2017-8-10_13-16-3-502.jpg

Share this post


Link to post

a anti ice message is displayed on the ecam.

also on the 1st screenshot nothing seems strange.

Share this post


Link to post
vor 4 Minuten, blahhh sagte:

a anti ice message is displayed on the ecam.

also on the 1st screenshot nothing seems strange.

 

I activated wing anti-ice as well as the other parts to be heated.

 

I guess it's a bug not my fault but we will see. Many people have problems with the CRJ to follow the nav path.

Share this post


Link to post

If you turn on all anti ice systems, the thrust will decrease

(you activated both engines anti ice system and wings)

Share this post


Link to post
Quote

I guess it's a bug not my fault but we will see. Many people have problems with the CRJ to follow the nav path.

 

Maybe, but your screenshots don't help. fms course seems correct the fd turn right to intercept the fms course...

Share this post


Link to post

The screenshot describes the right turn of the plane even when I am in NAV mode. It wants to keep distance from the path. I haven't taken a screenshot of how far the plane is away from the path. This is just the moment it turns away...

Share this post


Link to post
7 minutes ago, Airbus666 said:

The screenshot describes the right turn of the plane even when I am in NAV mode.

yes but the right turn is normal because you are left off the path, so the AP will intercept the l-path by turning right.

so after that the plane continue to turn right and cross the path? 

Screen Shot 2017-08-10 at 14.26.25.png

Share this post


Link to post
gerade, blahhh sagte:

so after that the plane continue to turn right and cross the path? 

 

Exactly. It just continues turning right even if I enter a direct to the next waypoint ... 

Share this post


Link to post
11 minutes ago, Michel Montreuil said:

I couldn't even get pass entering the flight path into the FMS, any chance I can re download .4? This version is a mess.

 

never forget to keep the previous installer ;)

Share this post


Link to post
1 minute ago, blahhh said:

 

never forget to keep the previous installer ;)

 

And that was my mistake :( 1.0.0.4 was working flawlessly for me. No CTDs. But i deleted the installer lol.

Share this post


Link to post

You definitely don't have to wait long until the bug is fixed by Hans. Meanwhile grab a tea and fly another plane :glider_s:

Share this post


Link to post

did you guys by accident use the new turnaround state to start of with?

Share this post


Link to post

no unsure just trying to think off plausable causes trying to trace back what could be new since i truelly love this addon and was hoping there might be similarities between us all!?

Share this post


Link to post

I agree... aircraft flies about 5nm left of the planned flight route. Even after selecting DIR INTC it turns left then tries to re -intercept but doesn't. Definitely a problem now. Thanks!!

 

v/r

 

ROMAN78

Share this post


Link to post

Because we believe this topic has been answered we have closed it. If you have any more questions feel free to open a new topic.

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...