We are looking for two additional A330 pilots to join our advisory team.  We will ask for credentials (sorry for that), but if you are willing to assist contact us on mathijs.kok@aerosoft.com

Jump to content

Doug Johnson

Members
  • Posts

    5
  • Joined

  • Last visited

About Doug Johnson

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Doug Johnson's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Conversation Starter Rare
  • One Month Later
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. Sure. It happens after I complete any flight (FMS works perfectly on the first flight). When the flight is complete and the plane is stopped with the parking brake on (engines on or off) I try to enter the next flight plan. As described above - when I enter either the departure or arrival airport for the next leg of the flight into the FPLN page the 4 square boxes briefly change to the airport code, then quickly go back to the 4 square boxes. No matter what I do I cannot enter a new flight plan. The only way I can enter a new flight plan is to go back to the main menu of MSFS and start a new flight. I have tried to perform the POS INIT but it makes no difference. To confirm - the first flight never has a problem, but I cannot enter a new flight plan when it is finished. This happens to me 100% of the time.
  2. I have all of the latest updates and this happens every time I arrive and try to enter a new flight plan. The airport (departure or arrival) displays for less than a second and disappears. The only way i can get it to work is go to the main menu and star the flight over. Very annoying. Any ideas? It ONLY happens after the initial flight is finished. I have tried to find a way to "reset" the FMS but so far nothing works.
  3. Herman, thank you for the reply. I am running the latest version of the CRJ (1.0.6.0) purchased through the Aerosoft store and managed with the AS One updater. I have the latest version of MSFS installed. I have the Honeycomb Alpha/Bravo setup. I have gone as fas as unbinding the autopilot controls to confirm this is not the problem. The situation occurs in smooth air also. The Autopilot is always a few hundred feet high but does manage to maintain altitude most of the time. I cannot get the IAS (speed) hold to work no matter how much i try. It did work in the past, before the latest MSFS patch. Also, i "reset" the aircraft according to the instructions in the FAQ section of the support forum. Please let me know if you have any other ides. I often fly "missions" while working from home and the speed hold is a big inconvenience as I have to control it with the VS control and cannot leave it alone for too long.
  4. Since the latest update to MSFS the autopilot cannot hold altitude and the speed hold mode in climb and descent is totally non-functional. I have tried to reset the aircraft using the instructions in the FAQ section. Altitude hold is always off by a few hundred feet and sometimes strays further and triggers a warning. Any suggestions? I have a lot of time in this aircraft and everything worked well until the latest update. This is a very frustrating experience.
×
×
  • Create New...