Jump to content

ATTrailboss

members
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ATTrailboss

  1. My bad, failure to use checklist, no excuses.
  2. I found the problem: pilot error. I had not turned on the oxygen switch so the zooming was to simulate oxygen deprivation. I realized the occurrences of zooming were always above 18K feet. With the oxygen regulator switch off, zooming occurred; switch on, stopped immediately. It had nothing to do with full screen or not full screen. I couldn't find any narrative in the manuals about this.
  3. I have made some progress toward solving my own problem. I set up an F-14 flight out of Pensacola NAS, but this time in Full Screen Mode. I flew and maneuvered for 40 minutes with no loss of zoom control. Next I opened and set up the CCP mission I have used for each test. I opened it in my usual default framed view mode, and once the F-14 opened on CV68 I then went to full screen mode. The good news was that my flight went off the carrier and flew for 30 minutes with no loss of zoom control. The bad news was that the two other F-14s with which I was to fly formation took off from the deck and flew in loops just ahead of the ship, crashing into the deck and the sea. I exited FSX, started it again, set up the same mission again, switched to full screen and waited until the other 2 were airborne. Then I launched but my wingmen had disappeared. Also, I have yet to find the 2 bandit fighters during any of my flights in this mission.
  4. I have never had this problem with any of my sim add-ons. While flying the F-14 (both from US bases and a CCP mission) about 10 minutes into flights at various altitudes and airspeeds the zoom of the VC view begins to pulse in and out. Then the standard straight ahead F9 camera view of the instrument panel turns to the right and then almost straight up until the only thing visible are the ejection handles at the top of the ejection seat. The hat switch on my HOTA control forces it back down but the view always goes back up vertical. Pause (P) does not work, zoom control does not work. The F11 outside view shows the aircraft going through uncontrolled altitude and pitch changes. The only way I can gain control is to use F10 view, get myself oriented to the horizon and use the Shift + Z data for airspeed and altitude to regain direction, level flight and airspeed. After I fly like this fighting for control about 10 minutes the view and control return to normal. Disengaging and reengaging the autopilot make no difference with the view in and out zooms and up to vertical. I was flying Aerosoft F-14 version 2.02, but could not get the aircraft carrier catapult to release using Shift + space bar. I read all the postings about this launch problem but none of the solutions worked. I uninstalled it and then installed version 2.01, which works fine on the carrier launches. The throbbing zoom and vertical view occurred in both versions. If anyone else has experienced this please post, especially if you found the cause. I am running FSX Gold Edition which includes Acceleration, Windows 7 and have 10 years experience with FSX and many add-ons. ATTrailboss
  5. My old single core computer finally gave up, so I am in the process of moving FSX and my add-ons to a new unit. The old computer used XP as the OS, the new one is Windows 7. I reinstalled Seahawk and Jayhawk X without any problem. WhenI tried to install this update that I downloaded earlier the installer found the file where I have installed FSX (C:\FSX\)but when it executes the install a message comes up saying it can't find Microsoft Flight Simulator. I know that's not the name of the file where I have flight simulator, but since I used to browser to take the installer to the correct file I don't understand why it insists upon Microsoft Flight Simulator as the file name. Can anyone offer suggestions?
  6. I've read the procedures and owner's manuals and performed the tutorial, but I'm still missing something that's probably obvious to everyone else. The manuals write of the external objects including power cart, tow bar and cones. I can't figure out how to control them. When I select one of the Cheyenne models from the list of all available aircraft the rotating image of the Cheyenne appears, and it includes either a tow bar or power cart in the rotating image. If I select the model, flight plan, weather and so, and then hit "go fly" the tow bar and cones appear in the external view, both on the ground and while flying. I can't turn them off. These are my questions: 1. Can I choose either power cart OR tow bar OR cones, or do I get them randomly? So far I have only got the tow bar and cones in the external view, both on the ground and flying, but never the power cart, which has only appeared in the rotating image. 2. How do I turn off the external objects so they are not flying with me when I select F11 in flight? Thanks in advance for any help.
  7. I found the answer to my problem. I had my ST290 set for Z axis to control fuel mixture and the Aviator Throttle #2 set for propeller pitch and these two settings on the controls were conflicting with the fuel control and collective on the Seahawk. The only remaining mystery is why it worked in that configuration for probably 20 Seahawk flights before giving me problems. I would still appreciate an answer if the London flight I identified in my earlier posting is the London tutorial that Shaun referred to.
  8. Shaun, Thanks for your fast reply to my earlier posting. I tried a number of things and followed the checklist, and now I can get the engines started. I had several successful flights, but now a new problem has arisen: After engine start the 3 sets of stack indicators go to green. As soon as I add power above 30% and/or go to auto hover and radar altimeter the NP1, NP2 and NR go back to around 85%, torque drops to 20 and the chopper can't climb. After several seconds the values go back to green, it begins to climb, but then back to red and the climb stops. I've tried both manual takeoffs and using the auto function, same problem in both cases. I recalibrated my joysticks (I use the Saitek ST290 and Aviator), that didn't help. I have the update to version 2.11 installed. Also, in your previous posting you referred me to the London tutorial. Is that the test flight on page 54 of the manual with flight plan "VFR USS Boxer Near London City.PLN"? I haven't been able to run this tutorial because of the power loss problem described above. Thanks again.
  9. I've researched the FAQs and threads and read the Seahawk manual but I can't find the answer: I follow the checklist exactly but I can't get an engine start from cold and dark. The F11 view shows the rotors turning and exhaust from the jet engines, the APU is at full power, the collective is at 30%, the ignition switch is to NORMAL, the fuel primer is on, and the air start is to engine (on the 2D; I can't move the switch in VC) but the green engine indicators never rise indicating the engines never catch. When I first boot FSX I go to the Cessna 172 and fgo through all the functions and then go to the Seahawk. Nothing seems to work. Any suggestions on what I'm doing wrong?
×
×
  • Create New...