Jump to content

natcret

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by natcret

  1. I am still ahving this issue.  I have uninstalled and installed twice since my prior post.  It works immediately after you install it.  However, after a couple of days, it stops working.  Again, I have follwed every step, I have exceptions with my firewall and anti-virus.  I have tried everything and still get this issue about connecting to the remote server.  Please advise.

     

    Regards,

     

    Todd

  2. Understood.  I appreciate the response back.  Please do not take offense regarding what I am about to say. 

     

    I am only thinking of new purchasers; those who may not familiar with the aircraft.  How would they know that these new functions or process exist when the current documentation and graphics within the documents are still showing older items?   Please understand that I am not suggesting a full rewrite.  I know that takes a lot of time and effort.  I am only suggesting that maybe a small addendum could be attached with the documentation that could outline some of these new or revised changes.  This way, a new customer understands that the old documents are still valid and the addendum would only covers what has changed procedurally.

     

    Stay safe

  3. I am getting ready to do a clean install of the A330 Pro.  Per your Uninstall/Reinstall Procedures, I am to redownload the installer from where I purchased the aircraft.  I purchased the Aircraft from Aerosoft, however, it is still showing Version: 1.0.1.0 (P3DV4) in my download list.  Isn't the newest stable version 1.0.4.0 and the 1.0.4.1 hot fix?  Should I wait until the download file is updated to 1.0.4.0 and then do the re-install?  

     

    For my A318-A321 Pro aircraft, I puchased them through the FSPS store.  Do I need to wait until they get the latest update from you before downloading as well? Again, this is iin regards to a clean install.

     

    Thanks!

    Nat

  4. And please, please, please do not tell people to just use the Step-by-Step instructions from the smaller Buses (Vol 6).  People who are buying the A330 but have never owned the other Buses should not have chase down a tutorial.  When the A330 was released, it was understood that there was a delay with the tutorial.  The issue was clearly explained and was, for the most part, accepted.  Subsequently, as this same question was asked in other threads, the responses were typically that it was going to be finished.  In fact, in the thread below, the indication was that the tutorial would be completed.  That was back in March.

     

    This is really not fair to those who have been waiting patiently for the tutorial as well as *new* customers who may be picking up the aircraft for the first time, but have to look elsewhere to find a good tutorial for a product that should have one; that has been promised one.  So please Aerosoft, just make a decision.  I have owned the product since its release so a tutorial does me no good.  But how about we take care of new customers...please.

     

    Keep making good things happen for all simmers!

     

     

  5. It is hit or miss with the London area.  Sometimes I see an FPS issue, sometimes I don't.  I flew a flight yesterday from EGKK to EDDT.  I had the FPS hit twice:  Once while leave the Gatwick area and again passing 10,000 feet over the English coast.  Fortunately they were minor and I had no other issues beyond that.

     

    I also watched the FPS closely this time and I stand corrected.  I saw that the FPS started dropping to under 18 before the aircraft pitched, just as you had mentioned before. 

     

    Best Regards

  6. Masterhawk and Secondator,

     

    Thank youy both for your response.  I appreciate the explanation.  I will continue to troubleshooot on my end.  In terms of the most recent flight I flew, it was from LIMJ to EGCC.  I had a bucking incident twice enroute, but had no issues when setting up for approach and final to EGCC.  I have the ORBX England scenery as well.  

     

    Also, for Masterhawk, in my case, every time the pitching happens first as my FPS starts to reduce.  For example, I will be cruising along at 55 FPS, then all the sudden it will start pitching and as I am looking at the FPS indicator, it slowly reduces form from 55 to 4.  The frames increase as the pitching stops.  Maybe we are both saying the same thing.  However, I will watch it again closely for my next flight and record it.  If it is different, I will let you know.

     

    Again, I thank you both for your response.  I understand the issue now, which is helpful.

     

    Thanks and stay safe!

  7. Secondator,

     

    I sincerely appreciate the feedback. I ask that you, and any of the Aerosoft staff, do not take offense as to what I am about to say.  I support Aerosoft completely which is why I, and I assume Fabio, are trying to get this figured out.  I love the aircraft and enjoy flying all the models, however, this FPS issue really needs to be looked at.

     

    This issue did not start for me until around version 1.3.0.1 of the Baby Buses.  I thought that it was just an anomoly as it didn't happen all the time.  However, with version 1.4.0.3, it is more pronounced.  It happens to me at least two to three times in a flight.  I will be flying along when suddenly, the aircraft will start to violently pitch.  While it is pitching, the FPS go down to 4.  Once it stops pitching, then the model plays catchup.  This happens even with no weather injection of any kind.

     

    I find it uniquely strange that every other aircraft that I fly in in P3D4.5 does not have this issue.  Even your CRJ's do not have this issue when I fly them.  There just has to be something within the model that is affecting this.  Could it be EFB inputs?  Could it be something within the Immersion.dll file?  Could it be an issue as it relates to P3D5 graphic requirements versus P3D4.5? Are the paints the same? 

     

     I am just trying to figure this out.  I should not have to change my FPS to accomodate one aircraft when all other aircraft I fly are working fine with no FPS issue.  Again, I just want to help and see if there is anything that can be tested or done to try to figure this out.

     

    I have a pretty robust system as well. My basic specs are below.  If you need more info let me know:


    Intel(R) Core(TM) i7-9700K CPU @ 3.60GHz

    32GB RAM

    NVIDIA GeForce RTX 2080

    1TB and 2TB EVO SSD drives

     

    Again, I thank you for getting back to me.

     

    Best regards, and stay safe!

  8. On 10/14/2020 at 4:08 PM, Secondator said:

    Hello Fabio,

    This is a known limitation of the Aerosoft Airbus when the fps drops under 18 fps even momentarily. It might not be detected on the fps counter but even if it's a small microstutter it could throw the cycle out of sync and cause the issue momentarily until it catches up. Best way to avoid this is to have a a stable fps that doesn't jump around a lot. FPS between 25 and 40 has pretty big difference and especially if the fps jumps a lot, there is a high risk that fps drops momentarily under 18 even though you don't see it on the fps counter itself.

    This is due to the nature how the aircraft has been built to interact with Prepar3D and is within the core of the product. Unfortunately there is no way for us to "fix" this easily.

    It's pretty hard to make anything out from your videos but I tried to check your settings and they seem to be very high. Very few machines can run stable fps in any environment with those settings. Have you tried lowering your settings significantly. If so, do you still see this issue with lower settings?

     

    Fabio and I have been collectively working this issue.  It seems to be hit or miss whenever it hits.  Sometimes it happens when climbing enroute, sometimes enroute, sometimes on final...it is very difficult to pin point.  If you like, i can also make a video for you to review as my issue appears to be more pronounced than what Fabio's video shows.  

×
×
  • Create New...