Jump to content

General chatter (NO SUPPORT)

If you like to share experiences, screenshots, overall impressions...

169 topics in this forum

  1. Takeoff flaps?

    • 15 replies
    • 564 views
    • 1 reply
    • 563 views
    • 2 replies
    • 557 views
    • 5 replies
    • 543 views
    • 3 replies
    • 539 views
  2. Own FS 2 crew

    • 6 replies
    • 538 views
  3. Init REQUEST

    • 4 replies
    • 527 views
    • 4 replies
    • 522 views
    • 4 replies
    • 521 views
    • 2 replies
    • 514 views
    • 14 replies
    • 507 views
    • 3 replies
    • 505 views
  4. Totally annoying

    • 2 replies
    • 491 views
    • 3 replies
    • 490 views
    • 3 replies
    • 476 views
    • 17 replies
    • 472 views
  5. APP for tablet

    • 3 replies
    • 467 views
    • 3 replies
    • 466 views
    • 1 reply
    • 458 views
  6. A330 OANS?

    • 1 reply
    • 454 views
    • 3 replies
    • 444 views
  7. popup displays?

    • 3 replies
    • 444 views
  8. Latest experimental ?

    • 0 replies
    • 441 views
  9. Virtual CDU

    • 4 replies
    • 437 views
    • 1 reply
    • 437 views
  • Posts

    • Hello Matthias, Could you please post the departure airport, destination airport and the route you flew and I will check it out myself.
    • Update from Jan 29th - I.m not flying a lot at recently , only had one occurrence since  last time.(okay one to many).  Unfortunately seems a very intermittent problem for me! I,ve resolved if it gets too much on my nerves then I would buy a different one (for tranquility). The following i came across, I hope is received with the lightness it is intended. 🙂   Aircraft Accident Report 2/2008 - Airbus A319-131, G-EUOB, 22 October 2005 Formal Report AAR 2/2008. Report on the serious incident to Airbus A319-131, registration G-EUOB, during the climb after departure from London Heathrow Airport on 22 October 2005. As the aircraft climbed to Flight Level (FL) 200 in night Visual Meteorological Conditions (VMC) with autopilot and autothrust engaged, there was a major electrical failure. This resulted in the loss or degradation of a number of important aircraft systems. The crew reported that both the commander’s and co-pilot’s Primary Flight Displays (PFD) and Navigation Displays (ND) went blank, as did the upper ECAM1 display. The autopilot and autothrust systems disconnected, the VHF radio and intercom were inoperative and most of the cockpit lighting went off. There were several other more minor concurrent failures. The commander maintained control of the aircraft, flying by reference to the visible night horizon and the standby instruments, which were difficult to see in the poor light. The co-pilot carried out the abnormal checklist actions which appeared on the lower ECAM display; the only available electronic flight display. Most of the affected systems were restored after approximately 90 seconds, when the co-pilot selected the AC Essential Feed switch to Alternate (‘ALTN’). There were no injuries to any of the 76 passengers or 6 crew. After the event, and following discussions between the crew and the operator’s Maintenance Control, the aircraft continued to Budapest. ------------------------------ It was not possible to determine the cause of the incident due to a lack of available evidence, however, nine additional Safety Recommendations are made in this report. Typical isnt it!!  Best Wishes to all.    
    • Hello Romans, 1. What version are you using. There was a CTD which was caused if hold was done at PPOS few version ago, but it should be fixed now. Other than that, we have not heard about any CTD issues except this one since fixing that issue. 2. I believe this is related also to the managed speed issue we are investigating. Please have a look on this thread for the most up to date information about this issue. All I can say that we know this and we are working hard to get it fixed. https://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/143363-managed-speed-issues/ 3. I believe this is related to the power loss issue which we also have a thread about. Unfortunately we are currently not able to recreate this issue and don't have much information what could be causing this. Could you please try to give a full detailed description when and how this issue happens and if you can recreate it the same way. Also log files (you can find information about that on the opening message) would help greatly so we can see what parameters are changing etc... when the issue happens. https://forum.aerosoft.com/index.php?/topic/143021-bug-tracking-total-power-loss/ 4. Because every system is different it's really hard to give an answer here. All I can say that for me I have locked my simulator at 40 fps and it's butter smooth for me. Maybe there is some stuttering happening or something in the background that causes the smoothness to look like it does. But no other user I have heard is experiencing this, so I believe it's a local issue that unfortunately we cannot do much about. You just have to play with your settings and find ones that work for you.  
    • Hi,   first of all sorry for coming up with this problem. I've just experienced a similar issue. I was flying from EDDS to EDDP and after landing, during taxi, suddenly the aircraft slowed down immediately and turned to the left. I was wondering, what happend now. When I activated the brake-information-settings, the red line in the corner shows, that the differential brakes are activ. But I have not pressed any button and I don't find any solution to release the brakes. I don't use rudder-pedals, only a Thrustmaster T-Flight Hotas X. I use it for all axises.     Normally I use the integrated Checklist- and Copilot-Feature of the Airbus for the full flight. In this case, I remember, that I had deactivated the autobrake twice (setting: Medium), because it was reactivated shortly before landing by the Copilot. I did it, because I wanted the aircraft to take one of the last exits of the runway. This was the only thing, I changed, compared to my regular flight-operations. For braking I use the default key ".". Could it be a problem with the Airbus or more with P3D V4? It was the first time ever, I had such an issue. Is there any solution to release the brakes? I tried to set and release parking brakes, reactivating the differential brakes by preselected keys, deleting the functions of these keys, but without success. Thanks for your help. Beste regards Felix
×
×
  • Create New...