Navigation \ Autoflight

If you want to get some help on navigation and MCDU procedures, here is tyhe place: Please post only one issue per post so we can follow up, do not post a list of question!

205 topics in this forum

  1. Pinned topics
    • 17 replies
    • 2498 views
    • 11 replies
    • 4552 views
    • 1 reply
    • 1105 views
  2. Topics
    • 73 replies
    • 3051 views
    • 71 replies
    • 3484 views
    • 36 replies
    • 1424 views
    • 34 replies
    • 1035 views
    • 32 replies
    • 1521 views
    • 25 replies
    • 828 views
    • 23 replies
    • 1173 views
    • 22 replies
    • 1234 views
    • 19 replies
    • 843 views
  3. Vnav issues

    • 19 replies
    • 1203 views
  4. Odd Image

    • 19 replies
    • 658 views
  5. Climb slow

    • 18 replies
    • 680 views
    • 18 replies
    • 520 views
    • 17 replies
    • 888 views
    • 17 replies
    • 448 views
    • 16 replies
    • 861 views
  6. No ILS active

    • 15 replies
    • 390 views
    • 15 replies
    • 602 views
    • 14 replies
    • 478 views
    • 14 replies
    • 933 views
    • 14 replies
    • 450 views
    • 14 replies
    • 859 views
  • Posts

    • ... argh ..... stimmt ...   Danke für den EyeOpener!   Ich muss mit dem Kauf noch warten, da mein Rechner (I7 8GB Ram Radeon HD 8760 2GB) zu "klein" für die Dicken ist. Entweder neuen Compi oder GraKa kaufen, mal sehen.   Dennoch schon mal vielen Dank für die Hilfe Vollgas
    • Nein ist alles OK. X Plane 11.32r1.   Gruß Martin.
    • Hallo zusammen habt ihr auch wider probleme mit demm echtwetterdaten? bei funktionert es schon wider nicht mehr.😬
    • Sorry! You´re right! It´s the same to me. I don´t know too. Excuse me for beiing a little quickly. Just wanted to help. Greetings!
    • reposted as requested with an update after..   I have not seen this issue on any flight before. 149.2 ZFW 23.6 fuel both weights in lbs   KSEA to KPHX Ran into the managed speed issue that still happens but for me at least very rarely now.  After switching the arrival rwy in the MCDU the problem went away as before, but now I am climbing at less than 500 ft/min in managed mode with a CI of 80.  My epr is 1.517 and the CLB rating shows 1.519.  I have flown this heavy in the past with no issues.  If I go off A/T or push the levers to max nothing changes with regard to engine output.  I show the modes as THR CLB    CLB    NAV.  All MCP buttons are pushed to the plane.     Is it just the weight?  I mean I flew earlier at 148 zfw and the climb was what I call airbus slow...slow but normal from what i have exprerienced....   Flew the exact route again. Same time/day/wx/  Same load sheet from the aerosoft load manager.  Normal behavior this time...it's a real head scratcher.  My MCDU preflight is always the same as I run a checklist on that.     On another note.  I have found that if I begin my descents about 40nm from where the TOD is predicted, my managed descents, speeds and target altitudes are all spot on until A/P off for landing.  It would seem that the calculated TOD's are somehow past where they should be.....