Sign in to follow this  
alsummers

Airbus A3xx won't move under power?

Recommended Posts

Hello all,

 

I'm facing an issue with Airbus in my FSX:SE installation.

 

Purchased the A318/19 last year, and used it without issue for several months.  Built a new system last December, and have only just got round to re-installing the Airbus.

 

For reasons unknown, this time round its providing some issues.  Throttles weren't working initially, but I sorted that out following the documentation.

 

Current issue is that the aircraft is stuck to the spot!  At low power settings, the wheels turn in odd jerks, and the aircraft jerks forward in tiny tiny increments.  At full power, it simply stays rooted to the spot.  Most odd!

 

Can anyone suggest what might be causing this and a fix?  I'm not using any additional pushback or airport software.  I did a quick google search, and there seems to be some others have experienced this, but the threads I found were on other forms and none seemed to come to a conclusion that would help me.  Some suggested a brake axis or assignment issue, but no other aircraft have this issue for me.  Brakes are assigned to joystick trigger, and period button.

 

Also even in take off state, there is a nose wheel steering message on the PFD, flashing orange, stating nw strg disc.  Could this be related?

 

Any assistance gratefully accepted.


Thanks.


Regards,


Al.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did you make a complete fresh install of the Airbus with removing all older files/folders?

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, mopperle said:

Did you make a complete fresh install of the Airbus with removing all older files/folders?

 

Thanks for your reply.

 

Completely new hard drives, if that's what you mean - so there was no previous installation of the Airbus to cause any conflict.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, mopperle said:

Did you buy the Airbus at Steam or Aerosoft?

 

Aerosoft download purchase

Share this post


Link to post
Share on other sites

and did you work through the step-by-step guide again? maybe you missed a step during flight preparation

Share this post


Link to post
Share on other sites

It seems I've left out a key bit of information, and having now experimented a bit further, the problem is narrowed down a bit.

 

I reinstalled the A318/19 as I was trying to undertake a polar flight, namely Christchurch to McMurdo Ice Runway (Aerosoft Antarctica X).

 

Having tried the Airbus at other world airports, there is no issue at all.

 

So the problem I've described is localised to an ice runway in the Aerosoft Antarctica X scenery - But any indications of why this may be?
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, this is due to the special ground surface in that area. As I remember only  a few runways can be used with wheels all others only with ski.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, Aerosoft produce both the Airbus, and the scenery.  I can land all other aircraft on the ice runway at McMurdo.

 

A319 registration VH-VHD, operated by Sky Traders, operates a flight to the McMurdo ice runway.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Skytraders#/media/File:Antarctica_McMurdo_Ice_Runway_Skytraders_A319.jpg

 

Is there a work around for this?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

What happens when you land the Airbus?

which version of Antarctica do you have installed

Please describe the Antarctica scenario  (season, rwy etc.) you are using in detail, I'll try to test it next week. Although I can only do this under P3Dv4 with the Airbus Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/9/2018 at 8:00 AM, mopperle said:

What happens when you land the Airbus?

which version of Antarctica do you have installed

Please describe the Antarctica scenario  (season, rwy etc.) you are using in detail, I'll try to test it next week. Although I can only do this under P3Dv4 with the Airbus Pro.

 

Hi Otto,

 

Sorry for the delayed response, and thanks for taking the time to help me with this issue.

 

The issue manifests itself on the McMurdo ice runway (runway or parking area).  I did some testing via slew mode, moving the Airbus into the air a few times and doing an approach and landing.  At touch down, the aircraft flips over and crash is detected by the sim.

 

Antarctica X version would be the latest I would assume, as I only downloaded it again from this website last year (though I've owned the product since it was first released).

 

I will do some further testing myself later this week, to see if the other ice runways in the scenery are also a problem for the Airbus.  I must confess I gave up last week, and went and enjoyed flying the Airbus around some other parts of the world where this problem doesn't arise!

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this