CumulusX!

Discussion related to all aspects of this exciting new program that puts thermals in FSX and creates ridge lift using CCS slope files.

166 topics in this forum

  1. Prepar3D

    • 11 replies
    • 4101 views
  2. Hello from a newb

    • 2 replies
    • 1308 views
    • 2 replies
    • 1457 views
    • 9 replies
    • 4614 views
    • 10 replies
    • 2763 views
    • 8 replies
    • 3429 views
    • 1 reply
    • 1814 views
    • 7 replies
    • 2695 views
    • 0 replies
    • 1511 views
    • 1 reply
    • 1532 views
    • 3 replies
    • 2006 views
  3. Smart Tow Plan

    • 5 replies
    • 2975 views
    • 2 replies
    • 1571 views
    • 2 replies
    • 1613 views
  4. Peter - a request...

    • 2 replies
    • 1827 views
    • 43 replies
    • 9236 views
    • 5 replies
    • 3124 views
    • 7 replies
    • 2551 views
    • 5 replies
    • 3071 views
    • 14 replies
    • 3422 views
    • 4 replies
    • 2499 views
    • 4 replies
    • 3019 views
  5. Erratic Lift Behaviour

    • 4 replies
    • 2408 views
  6. No lift

    • 10 replies
    • 5479 views
    • 7 replies
    • 3122 views
  • Posts

    • Recently purchased the SimCheck A300 and the A300 FMC Update.   Using the Flightsim Estonia migration tool, I successfully installed the A300 in P3DV3. The A300 operates as expected.   I then installed the A300 FMC Update. I ran P3DV3 and loaded the DHL A300 but the FMC did not appear.   I then discovered the location of the manual for the FMC Update. Under the heading "First Start" is the following:   To add the FMC to aircraft, run the „Texture installer“ and update the panel.   I located the Texture Installer and ran it. Before the installer itself appeared, a dialog box appeared requesting to install .Net 3.5. I accepted this request and .Net 3.5 (and others) installed successfully.   The Texture Installer then appeared but I couldn't find commands that had something to do with "update the panel". I assume the purpose in running it was to make sure that the necessary versions of .Net are installed.   After closing the TI, I ran P3DV3 and loaded the DHL A300. Still no FMC. (Note: the SimConnect A300 Settings popup has an entry reading "SimCheck A300 SP3FMC").   Any suggestions as to what I might try next to active the FMC Update?   Thank you          
    • I just wanted to provide a bit more info if someone else will be looking through here with the same question :). 
    • Also, if you're using an older Navigraph data base, you might find it created a sub-folder in the correct folder, and you just have to move the contents of the sub-folder to the main folder (basically up one level).   Best wishes.  
    • if you use ORBX vector - check the AES tool and look for a Valancia AFCAD in Mytraffic (B2_LEVC.bgl?)
    • Please check if you have another "Navigraph" folder within the the "\Documents\Aerosoft\General\A3XX Navigraph" folder. If so, move all contents of the folder one folder up. Also, have you configured "Navigraph" data navigation data base in the Airbus configurator? Please post a screenshot of your DATA - AC STATUS page.